HČSP poziva sve pravaške opcije na zajednički izlazak na lokalne izbore!

U Makarskoj je 21. rujna zasjedalo Županijsko vijeće HČSP-a, a prije sastanka u razgovoru s novinarima oštro su kritizirali državnu vlast za koju drže da je nesposobna, korumpirana i nepotistička. Najavili su spremnost za lokalne izbore jer imaju ljude sposobne i poštene.

HČSP otvara strategiju kampanje lokalnih izbora. Otvoreno ćemo govoriti jer nemamo grijeha, a imamo snage i sposobne, stručne ljude koji znaju obnašati vlast. Zato pozivamo sve pravaške opcije na zajednički izlazak na lokalne izbore u svim jedinicama lokalne samouprave! Jedini uvjet je da na listi ne smije biti nitko tko je korumpiran. Došlo je vrijeme da hrvatski birači biraju ljude rodoljube. Mi imamo snage reći da je ova vlast bahata i nestručna. Glavni stan HČSP-a zasjeda 29. rujna u Zagrebu i odredit će smjernice. Pravaške stranke nude demokršćansku opciju – treći put, istaknuo je Luka Podrug, politički tajnik HČSP-a na konferenciji za novinare 21. rujna u Makarskoj kada je održana sjednica Županijskog vijeća HČSP-a, prva nakon ljetne stanke.

Podrug je bio kritičan prema bivšoj i sadašnjoj hrvatskoj vlasti. – Nadali smo se da će iza katastrofalnog HDZ-a doći stručni ljudi, ali nažalost Hrvatska nikad nije imala lošiju, nestručniju, nehrvatskiju vlast, iznad svega korumpiranu, u kojoj caruje nepotizam. Ovo je najgora vlast od 1943. – naglasio je Podrug

Marko Skejo, predsjednik županijskog HČSP-a ustvrdio je kako imaju svoje ogranke u 99 posto gradova i općina. – Imamo rejting, ne odstupamo od načela dr. Ante Starčevića po vertikali i horizontali. Za lokalne izbore zagovaramo pravaško zajedništvo jer ono je potrebno da bi se naša država izvukla iz gospodarskog i političkog kraha – poručio je Skejo.

-Zadovoljni smo svojom participacijom u vlasti Grada Makarske i Općine Tučepi. Za lokalne izbore ući ćemo u ostala općinska vijeća na Makarskom primorju.

Pero Šimić:

Pero Šimić reagirao je na 9. rujna kada je u Podgori obilježeno 50 godina ratne mornarice. Kada su Podgorani 1942. sa svojim brodicama isplovljavali iz porta nisu to činili pod petokrakom. Svatko ima pravo obilježavati, ali kako na plakatu može stajati petokraka i troroga četnička kapa?! Mi nismo protiv simbola, ali jesmo protiv provokacija kada se zna da je pod petokrakom stradalo pola milijuna Hrvata, a u cijelom svijetu je najgori režim, ustvrdio je Šimić te dodao:  -Na Titovu grobu nema zvijezde petokrake, a on je bio njezin ideolog. Šimić je u ime HČSP-a osudio paljenje vijenaca na Spomeniku Galebovo krilo.

  • Piše Jasna Morović
  • Foto Željko kovačić

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh