Makarski HEP: Spremni za veću potrošnju struje od dnevnih 50 megavata

Makarski HEP: Spremni za veću potrošnju struje od dnevnih 50 megavata
Velike vrućine i dvostruko više potrošača struje ugrijale su električne vodove makarskog HEP-a, ali prema riječima voditelja Mira Radića, nema bojazni o nestanku električne energije, osim izvanrednih okolnosti.

-Prije sezone izvršili smo kvalitetne pripreme, a izgrađeno je i nekoliko novih 10 kV trafostanica te pojačane postojeće. Špica sezone i s njom rekordan potrošnja za nas nisu novost. Dnevno isporučimo pedesetak megavata struje, a naš potencijal je dnevno 55 MW – ističe Radić, podsjećajući kako su klima uređaji najveći potrošači struje, dok se za osiguranje tople vode građani sve više odlučuju na korištenje solarne energije.

S obzirom da se očekuje daljnje povećanje broja gostiju nameće se pitanje o mogućem ‘pucanju’ elektromreže na Makarskom primorju. Radić odbacuje takvu opasnost i ističe.

-Potrošači struje na Makarskom primorju imaju dva izvora napajanja. Iz Kraljevca 110 kV je u prstenu s 110 kV dalekovodom iz Opuzena, stoga je zajamčena kvalitetna i sigurna opskrba električnom energijom.

 

 

 

 

 

 

J. Morović/IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh