Koordinacija udruga proizašlih iz Domovinskog rata Makarskog primorja: Najavljeni koncert Lepe Brene u Makarskoj je uvreda za hrvatske branitelje

Na najavljeno održavanje koncerta Lepe Brene u Makarskoj je priopćenjem za javnost reagirala Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Makarskog primorja.

-Koordinacija udruga proizašlih iz Domovinskog rata Makarskog primorja iznenađena je upornošću Lepe Brene (Fahrete Jahić) da održi koncert u Makarskoj bez obzira na prošlogodišnji debakl i protivljenje braniteljskih udruga, stoji u pripopćenju za javnost. Naime, četiri dana prije obilježavanja veličanstvene pobjede Oluja, u Makarskoj bi se trebao održati „dernek“ pjevačice, odnosno pevaljke koja je veličala i uveseljavala srpsku agresorsku vojsku i četnike. Fahreta Jahić možda može pjevati u Krnjku i drugim srpskim enklavama u koje ne spada grad Makarska koja je za vrijeme Domovinskog rata dala veliki broj hrvatskih branitelja. Stoga svi oni ovaj čin najave koncerta smatraju činom napada i uvredom na dignitet i dostojanstvo kako hrvatskih branitelja, tako i cijelog Domovinskog rata.

Pozivamo gradske službe i policiju da reagiraju na svaki pokušaj remećenja javnog reda i mira na „derneku“ Lepe Brene – navodi se u priopćenju za javnost, koji potpisuje Damir Zukić, predsjednik Koordinacije udruga proizišlih iz Domovinskog rata Makarskog primorja.

J. G.

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh