Spasioci na makarskoj plaži: Zaslužni za sigurniji odmor i uživanje u moru na visini zadatka i po najvećim vrućinama i gužvama

Spasioci na makarskoj plaži: Zaslužni za sigurniji odmor i uživanje u moru na visini zadatka i po najvećim vrućinama i gužvama
Spasilački tim ili popularno nazvan Baywatch koji djeluje pri Crvenom križu Makarska uvelike je zaslužan što je gradska plaža, jedna od najljepših i najdužih, sigurna za kupače. Premda su vrućine dostizale rekordni maksimum i broj gostiju dosegnuo vrhunac ove sezone, spasioci u Makarskoj nisu zabilježili slučajeve većih ozljeda. Područje plaže od Sv. Petra do Cvitačke pokriva jedanaestočlani tim spasioca. Rade marljivo svaki dan od 11 do 19 sati kada su na plaži najveće gužve.

Kako rade ove sezone i što im pričinjava probleme, doznajemo od Gloryana Grabnera, ravnatelja Crvenog križa Makarska pri kojem je formirana Spasilačka služba.

-Prošli tjedan je bilo najteže s obzirom na velike vrućine i gužve. Srećom, ove sezone unatoč svemu nije bilo težih ozljeda. Zanimljivo, zamijećeno je za razliku od prošle godine da nema ni izgubljene djece. Također manji je broj krađa. Nasreću nije zabilježen niti jedan slučaj mogućeg utapanja. Radi se samo o manjim intervencijama. Naši spasioci pokrivaju cijeli teren i dobro su opremljeni ne samo mobitelima i aparatima,već imaju i dobru radio vezu tako čim uoče nešto neobično ili sumnjivo dojavljuju Centru Osejava koji potom javlja policiji s kojom također uistinu dobro surađujemo. Dobra suradnja i zaista dobar rad spasilaca kojima zahvaljujem i ovom prigodom rezultirali su time da je puno više reda i manje ozljeda na plaži – kazao nam je Grabner. Inače,  tim mladih u Spasilačkoj službi radi na ugovor od 15. lipnja do 15. rujna. Njihov rad financiraju koncesionari na plaži i Turistička zajednica grada Makarske.

J. Glučina   

  

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh