Makarske rukometašice u Danskoj

U nedjelju rano ujutro mlade rukometašice Hotela Makarska, generacija 2001. i mlađe, kreću na svoje, do sada, najduže putovanje. Dvije tisuće kilometara im treba za stići u danski Viborg gdje od 4. do 8. kolovoza sudjeluju na velikom međunarodnom turniru pod nazivom Generation handball Viborg cup 2015., a koji će okupiti oko 2 tisuće sudionika iz Europe i svijeta.

Ni velike vrućine nisu zato spriječile Makarke da posljednja dva tjedna intezivno treniraju za ovaj atraktivan turnir, željne da u zemlji u kojoj je rukomet sport br. 1, dostojno predstavljaju klub i hrvatski ženski rukomet. Zanimljivo, hotelijerke će biti jedini hrvatski ženski klub, a mladi Metkovci jedini muški predstavnik Hrvatske na ovom turniru. Posebno treba istaknuti da dva kluba putuju zajedno autobusom, čime su znatno smanjeni troškovi dalekog putovanja. Odlazak Makarki pomogli su i sami roditelji, a troškovi su bitno smanjeni jer su rukometašice svojim prigodnim akcijama tijekom godine zaradili nešto kuna za ovaj izlet, koji će sigurno iskoristiti i za turističku promociju Makarske i Hrvatske.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će se Makarke i Metkovci reagirati na temperamentni šok, jer ih, nakon naše ljetne vreline, očekuje dansko ljeto, s 12-14 stupnjeva ujutro, i maksimalnih 23 tijekom dana. Pod vodstvom Tine Međurečan, Marije Židić i Mladena Bagića, u Danskoj će za Hotele Makarska nastupiti: Mia Juričić, Marta Mišković, Ema Bekan, Klara Andrijašević, Mia Đuvelek, Nina Juričić, Mia Jujnović, Iris Talaja, Mia Perić, Nina Gaće, Angelina Vranješ, Natali Radić, Karla Mrkušić-Biloš, Iva Ševelj i Katja Matić.

Kod kuće nastavljaju trenirati djevojčice (2004. godište) i mlađe kadetinje (2000. godište) koje će u drugoj polovici kolovoza sudjelovati na turniru u Međugorju.

 

 

 

 

M. P.

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh