Dobrodošlica za 600 austrijskih turista

U Gradskoj dvorani

U osam hotela u Brelima, Tučepima, Baškoj Vodi i Drveniku odmara se prva od pet velikih grupa gostiju koji su stigli posredstvom austrijske turističke agencije ‘Sommeregger’. Za 600-tinjak austrijskih umirovljenika (ukupno će ih biti do konca listopada oko 3000) u Gradskoj dvorani priređena je srdačna dobrodošlica i kulturno-zabavni program, a dočekali su ih Tonći Lalić ispred makarske TZ i Matko Pandžić, voditelj Dvorane. Ovo je prvi put da je dvorana ugostila turiste, a tako će biti i četiri iduća ponedjeljka u večernjim satima. Možda je ovo financijska kap za sportski objekt, ali idejom Marina Brbića mogli bi se povesti i ostali turistički radnici. Na taj način prostorni sportski potencijali dobivaju na vrijednosti, a turistima se dočarava Makarska u posebnom svjetlu.

Turističkim plusevima u produženju sezone upisuje se i aranžman austrijske agencije ‘Sommeregger’ koja će u idućih mjesec dana na Makarskom primorju ostvariti oko 20 tisuća noćenja. Klagenfurtski autobuser na hrvatskom turističkom tržištu prisutan je već tri desetljeća, i dok u sezoni naglasak stavlja na istarske hotele, u postsezoni mu je zanimljiva Dalmacija.

Upravo su pregovori s Marinom Brbićem iz Hotela Tučepi d.d. i dosadašnja pozitivna  iskustva doveli do toga da se direktor Mark Sommeregger odlučio za organizaciju aranžmana za pet grupa po 600-tinjak gostiju, a koji će u hotelima Marina, Maestral, Soline, Alga, Afrodita, Neptun te Quercus provesti sedmodnevni odmor.

Prva grupa austrijskih umirovljenika s 12 autobusa na Primorje je stigla 23. rujna. U Gradskoj dvorani priređen im je svečani doček, a po zamisli Marina Brbića. Uz riječi dobrodošlice Folklorni ansambl Tempet im je izvedbom spleta starogradskih makarskih plesova te narodnih napjeva dočarao kulturno blago, a za zabavni dio programa pobrinula se grupa Adria.

Mark Sommeregger – Domaćini su vrhunski odradili zadatak!

Osobno je dočeku turista bio nazočan Mark Sommerregger, direktor agencije koja je u Hrvatskoj prisutna trideset godina. – Jako sam zadovoljan kako je voditelj Dvorane organizirao posao. Sve je bilo na vrhuncu. Na ovaj način postižemo zajedništvo u grupi jer će biti razmješteni po hotelima.

Kaže kako je aranžman osmišljen izletima pa će posjetiti Korčulu, Mostar, Omiš, Split, brati mandarine u Neretvi. U planu je bio i Brač, ali, nažalost, Jadroliniju nije interesirala zarada od 90 tisuća eura, kritičan je.

-Dosadašnja iskustva nam kažu da hotelijeri također vrlo kvalitetno rade svoj dio posla, hrana je izvrsna. Naši gosti su  prezadovoljni, vjerujem da je ovo početak dugogodišnje suradnje, naglašava Sommeregger koji je samstalno naučio hrvatski jezik. Dodaje kako dio uspjeha pripada podgorskoj agenciji ‘Adriatic tours’ vlasnice Ule Pudelko koja je osigurala vodiče.

Matko Pandžić – Prvi put pun parking

Vidno zadovoljstvo vidjelo se na licu voditelja Dvorane Matka Pandžića. – Bilo bi dobro da se ovim primjerom povedu i makarski hotelijeri. Mi smo spremni kvalitetno odraditi svoj dio posla, a s druge strane svaka kuna nam je potrebna. Sada se pokazalo dobrim što Dvorana ima parking. Prvi put bio je pun, bilo je desetak autobusa.

  • Piše Jasna Morović
  • Foto Željko Kovačić
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh