Nastavak radova na lukobranu!

Od 1.listopada nastavljeni su radovi na izgradnji lukobrana. Radove izvodi Pomgrad inženjering iz Splita, s tim da će kameni materijal do gradilišta prevoziti poduzeće Skladgradnja, također iz Splita. Stručni nadzor obavlja I.G.H. - poslovni centar u Splitu.

Samo nasipanje predviđeno je do kraja godine, odnosno do 31. prosinca, dok se završetak radova očekuje oko 1. svibnja 2013. godine. Kamen se dovozi iz Ravče i prije utovara se separira. Sredstva za ovu investiciju osigurala je Lučka uprava Splitsko-dalmatinske županije.

O početku radova obaviješteni su: Lučka kapetanija Split, ispostava Lučke kapetanije u Makarskoj, građevinska inspekcija u Splitu, Upravni odjel za prostorno uređenje i Državni inspektorat.

«Danas se radi sa šest kamiona, sutra će raditi četrnaest, a po potrebi i dvadeset kamiona. Predviđa se svaki dan dovesti od 1.200 do 1.800 kubnih metara kamenog materijala. Promet ulicom Franjevački put je prilagođen dovozu kamena pa je potrebno da vozači obrate pažnju na prometnu signalizaciju» –  rekao nam je dogradonačelnik Ante Novak.

  • Ivo Ćurković
  • foto Željko Kovačić
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh