Makarska na 1. mjestu među turističkim destinacijama u Županiji!

Šesna i uređena osvojila „Sunčani  cvijet“

U kategoriji turističkih destinacija s više od 10.000 stanovnika Grad Makarska je osvojio 1. mjesto, a grad Split drugo. Dodjela tih prestižnih turističkih priznanja koju organizira Turistička zajednica Splitsko dalmatinske županije i TZ Brela je 11. listopada u hotelu Soline u Brelima s početkom u 12 sati.

Sukladno propozicijama akcije „Volim Hrvatsku“ o provedbi natjecanja „Plavi cvijet” koja se na području Splitsko-dalmatinske županije odvija pod imenom „Sunčani cvijet“ i sloganom „Budi šesna i čista Dalmacijo moja”, povjerenstvo Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije (Ivo Mužinić – djelatnik Upravnog odjela za pomorstvo i turizam SDŽ, Ante Latinac – direktor ureda TZ Trilj i Siniša Mikačić – djelatnik ureda TZ Splitsko-dalmatinske županije) od nominiranih je izabralo kandidate za nagradu Plavi cvijet HTZ-a, koji su ujedno i dobitnici priznanja TZ Splitsko-dalmatinske županije za 2012. godinu.

Grad Makarska je tako osvojio 1. mjesto u kategoriji turističkih destinacija s više od 10.000 stanovnika, dok je grad Split osvojio 2. mjesto. U obrazloženju stoji: „Grad Makarska je i ove godine obogatio i upotpunio svoju opremljenost i ponudu u funkciji razvoja turizma, temeljne gospodarske grane grada. Dovršen je rotor – kružni tok na južnom ulazu u grad koji je značajno povećao protočnost vozila i hortikulturno je uređen tako da je centralna površina rotora zasađena cvijećem u obliku grba grada Makarske. Cvjetne površine u gradu su uredne i održavane, posebice park uz Šetalište dr. Franje Tuđmana nedaleko od glavne gradske plaže. Park dr. fra Jure Radića kod hotela ,,Osejava“ u kojemu se nalazi Spomenik hrvatskim braniteljima je uređen, izgrađene su pješačke staze, uređena rasvjeta, upotpunjen je zelenilom. Glavni gradski trg – Kačićev trg kao mjesto održavanja brojnih manifestacija ove je godine oplemenjen novim, raznovrsnim cvjetnim nasadima. Na poluotoku Osejava uredno je održavana priobalna šetnica do nudističke plaže Nugal i upotpunjena klupama, stolovima i koševima za otpatke. Gradska je plaža upotpunjena manjim pratećim sadržajima, sigurnosnom službom za kupače, dodatnim klupama, rasvjetom za noćno kupanje. Posebno dobro je izvedena i osvježena prometna i turistička signalizacija. Uređen je dio gradskih javno-prometnih površina s ucrtanim parkirališnim mjestima: Ulica Petra Krešimira IV., prostor uz autobusni kolodvor, Ulica V. Nazora, ulice i dječje igralište na gradskom predjelu Istok, parkiralište za automobile nedaleko od svetišta Vepric. Poboljšana je čistoća grada, upotpunjena spremnicima za otpad. Na gradskom predjelu spomen-područja Glavica, u organizaciji Društva za astronomska i ufološka proučavanja otvorena je zvjezdarnica, peta u Hrvatskoj, koja je izuzetno zanimljiva gostima i kvalitetna je dopuna turističke ponude.

Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije i TZ Brela u četvrtak 11. listopada s početkom u 12 sati u hotelu Soline organiziraju dodjelu priznanja i predstavnicima Grada Makarske.

  • Piše Janja Glučina
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh