Ogorčeni uputili otvoreno pismo dr. Petricu

GO SDP-a Makarska s novinarima o zdravstvenoj zaštiti  stanovnika Makarskog primorja

Grad Makarska ostao samo s jednim pedijatrom, jednim ginekologom i jednim radiologom! U zgradu Doma zdravlja u Makarskoj od spajanja u jedinstvenu ustanovu već 9,5 godina nije uloženo ništa, a u Županiji i upravi Doma zdravlja  Splitsko-dalmatinske županije ne haju za vapaje iz Makarske – istaknuto je na  presici makarskog SDP-a . GO SDP-a Makarske uputio otvoreno pismo ravnatelju Doma zdravlja Splitsko dalmatinske županije dr. Dragomiru Petricu

Makarski SDP naglašava kako se Makarska zaobilazi namjerno i kako se za cijelo to vrijeme ne oglašava ni voditelj Doma zdravlja u makarskoj Ispostavi. Svoje ogorčenje upravljanjem makarskim Domom zdravlja u ime GO SDP-a iznijeli su predsjednik Tonči Bilić i Jagoda Martić, predsjednica Kluba vijećnika u GV-u, na konferenciji za novinare 5. listopada i u otvorenom pismu ravnatelju županijskog Doma zdravlja Split.

 -Makarska ima prema osnovnoj mreži zdravstvene djelatnosti pravo na dva pedijatra, a ostala je samo s jednim za oko 3000 djece! Ima pravo i na dva ginekologa, a ima samo jednog! Radiologa također jednoga! Uprava županijskog Doma zdravlja na čelu s ravnateljem dužna je skrbiti o kadrovskoj politici i pravovremeno upućivati na specijalizaciju i slično. No na koji način skrbi o kadrovima i ustanovi koja je od vitalnog značaja za zdravlje i život stanovnika Makarskog primorja, dovoljno govore činjenice.

Činjenica je kako se od spajanja Doma zdravlja u jedinstvenu ustanovu, ispostava Makarska zaobilazi! U ovu ustanovu se ama baš ništa ne ulaže ni materijalno ni kadrovski, tako da stanovnici Makarskog primorja u 21. stoljeću nemaju ni nekadašnju  kvalitetu usluga kakvu su imali kada je ovaj Dom zdravlja samostalno egzistirao.

 -Županija je vlasnik i osnivač pa je logično očekivati da će kao vlasnik i skrbiti u maniri dobrog gospodara o svim ustanovama jednako. Na žalost, nije tako – naglašavaju u GO SDP-a Makarska. Minimum očekivanog bi bio da se u održavanje zgrade ulože sva ona decentralizirana sredstva koja Županija dobiva na račun ispostave u Makarskoj, navedeno je u otvorenom pismu ravnatelju dr. Dragomiru Petricu.

Sljedeći put o sportu

Predsjednik GO SDP-a Makarska Tonči Bilić ovom je prigodom najavio presicu i za sljedeći petak, a tema će biti sport!

  • Piše i snimila Janja Glučina
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh