Edukativna kampanja ‘Skupi, složi, savjesno odloži’: Djeca vrtića osmislila naljepnice na zelene otoke

Edukativna kampanja ‘Skupi, složi, savjesno odloži’: Djeca vrtića osmislila naljepnice na zelene otoke
Zajednička edukativna kampanja Grada Makarske i Makarskog komunalca ‘Skupi, složi, savjesno odloži’ sve je prepoznatljivija, u edukativnom i vizualnom smislu.

Edukativni projekt koji u Makarskom komunalcu vodi Mila Vlajčić, magistrica ekologije i zaštite prirode, a počeo je u listopadu prošle godine, ima za cilj smanjenje komunalnog otpada i razvoj svijesti o očuvanju prirode. Puno je toga već odrađeno u nepunih godinu dana. Valja podsjetiti na edukativne radionice u školama i vrtićima, postavljanje panoa koji pozivaju građane na savjesnost u odlaganju otpada. Ovih dana na 14 zelenih otoka postavljene su naljepnice kojima se na suptilan način poziva na pravilno odlaganje otpada i očuvanje okoliša.

-Naljepnice su nastale tako što smo se poslužili dječjim crtežima, i dodali im tekstualne poruke. Naime, s Dječjim vrtićem Biokovsko zvonce, posebno bih izdvojila Ciciban, a koji je nositelj Zelene zastave, imamo izvrsnu suradnju. Djeca su crtala na temu očuvanja okoliša, a mi smo odabrali ono najzanimljivije, i od tri likovna uratka izradili naljepnice, a uskoro će biti postavljeni i na svjetleće gradske panoe. Za to smo vrtić nagradili s četiri tisuće kuna – otkriva Mila Vlajčić.

U Gradu Makarskoj i Makarskom komunalcu drže kako je ovo poželjan način da se najmlađim Makaranima približe dobre navike o odlaganju otpada, odrasle pozivaju da pravilno odlažu smeće, a za sav glomazni otpad na raspolaganju je besplatna usluga pozivom na tel: 695 010.

Inače, u okviru edukativnog ekološkog projekta ‘Skupi, složi, savjesno odloži’ radionice se po školama i vrtićima nastavljaju u listopadu.

 

 

 

 

J. Morović / Ivor

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh