Završila ‘okupacija’ motorista

U Makarskoj je završena 9. motorijada u organizaciji Moto kluba Sveti Jure. Ove godine motoristi su se okupili na Plišćevcu, gotovo u centru grada. Na susrete je došlo oko 300-tinjak motora i 500-tinjak motorista iz gotovo cijele Hrvatske te iz BiH, Slovenije i još nekoliko europskih zemalja. Oni su predstavljali 80-ak moto klubova.

Prvog dana najveći interes posjetitelja motorijade bio je za izložbu oldtimera te večernji koncert grupe Opća opasnost. Koncert je potrajao do duboko u noć, a mogli su ga čuti svi  Makarani jer je bio prebučan.

I druga standardna događanja na motorijadi su imala svoju publiku. Rastezanje gume, lov na bananu ili potezanje konopca publika je i u Makarskoj popratila sa zanimanjem. U večernjim satima najviše pozornosti je privukla go-go plesačica i malo nagosti koje se moglo vidjeti.

U subotu je dojmljiv bio mimohod motorista preko rive te vožnja prema Vepricu. U svetištu je za sve motoriste služena sveta misa koju je predvodio fra Nediljko Šabić koji je blagoslovio motoriste, a u propovijedi je istaknuo kako je i on svojedobno bio motorist.

I stanovnici Baške Vode imali su priliku pozdraviti kolonu motora i njihovo kratko zadržavanje u njihovom mjestu.

Nakon posjeta Baškoj Vodi, motoristi su se vratili u Makarsku gdje ih je u večernjim satima zabavljala, opet preglasna, glazba, a nastupali su Fifty-G, Restarterd i Natural. Iz Moto kluba posebno ističu kako su organizacijom i svim događanjima na motorijadi posebno ponosni, što nije bilo nikakvih izgreda, a za glasnu glazbu kažu da je to na ovakvim susretima uvijek tako bilo gdje da se održavaju.

Za napomenuti je kako se u isto vrijeme u Karlovcu također održavala motorijada na kojoj je, prema medijskim izvješćima, bilo oko 2000 motorista koji su svojim vožnjama htjeli upozoriti na opasnosti kojima su motoristi izloženi u današnjem prometu.

  • piše Ivo Ćurković
  • snimio Željko Kovačić
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh