Predstavljaju izložbu „Ja sam kao more“

OŠ Stjepana Ivičevića sudjeluje u projektu „Pretežno vedro“   

Sutra je u Splitu u 12.30 sati u Gradskoj knjižnici Marka Marulića svečano predstavljanje projekta „Pretežno vedro“. Nastavak je to projekta koji je započeo prije godinu dana radi poticaja emocionalnih razvojnih mogućnosti kod mladih. I makarska OŠ Stjepana Ivičevića jedna je od četiri škole koja sudjeluje u projektu s izložbom „Ja sam kao more“ a na kojem će učenici predstaviti svoje fotografije i literarne radove. Bit će predstavljen i stručni priručnik

Projekt „Pretežno vedro“ kroz radionice koje su održane potiče prepoznavanje emocija kod sebe i drugih te iskazivanje svojih emocija i potreba na socijalno prihvatljive načine.

Nositelj projekta je Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko- dalmatinske županije, a u njemu sudjeluju sa svojim projektima: Dom za djecu „Maestral“ Split, Osnovna škola Stobreč, Osnovna škola Stjepana Ivičevića iz Makarske i Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split.

U okviru projekta makarski osnovnoškolci se predstavljaju svojim projektom „Ja sam kao more“.

   Makarsku OŠ Stjepana Ivičevića predstavit će učenici, autori fotografija: Melani Tomas, Tea Vrkaš, Tina Alerić, Viktorija Ereš, Pia Kostić, Petra Vukorepa, Filipa Dragin i Perina Žanetić; zatim autori literarnih radova: Nina Nemčić, Anđela Jujnović, Melani Tomas, Tina Glavaš, Anđela Šošić, Ivana Vujčić, Ivana Bodlović, Matea Jurić, Željka Beroš, Lucija Lukinović, Marela Mastelić, Filipa Dragin i Josipa Lasić.

Radove će čitati Lucija Josipa Šimić, Karla Jerković i Maris Kurtović. Voditelji su Ivan Vukoja i Tonka Mateljak, a glazbene točke izvest će Juraj Srzić i Josip Kalajžić.

-  To što su djeca radila sve je bilo na izložbi  „Ja sam kao more“.

Radovi će biti objavljeni i u stručnom priručniku koji je napisan. U njemu će škole predstaviti što su ranije radile, objaviti radove, ali i stručnu procjenu zdravlja i kreativnih izražaja. To je zapravo vodič u kojem su progovorila i djeca i stručni suradnici iz svih škola i institucija kao autori – doznajemo od psihologinje Marice Garmaz, koordinatorice projekta.

U projektu OŠ Stjepana Ivičevića je sudjelovalo 350 učenika koji su svoje emocionalne iskaze izrazili kroz literarne radove, fotografije, parlaonice i slično, te učitelji i stručni suradnici: Dragica Ivanda, Jagoda Jeleć,Gordana Slaviček Zovko i Ana Pavlinović, Ivana Ćulav, Petar Kelvišer, Andrea Pašalić, Obrad Ilijašević, Jelenka Medoš i Matea Jurjević, Lara Kuluz, Petar Pervan, Marica Gržić, Suzana Burić, Ante Mravičić i Marica Garmaz, psihologinja, inače voditeljica i koordinatorica  projekta, priprema izložbi  i parlaonice.

Vanjski suradnici – sudionici u projektu su bili tjednici Makarsko primorje i Makarska kronika, Radio Makarska rivijera, TV-emisija „Panorama Makarske rivijere“ (emitirana na TV Jadranu), dogradonačelnik Ivan Ivanda i fotograf Krešimir Žanetić koji su sudjelovali u svečanosti otvaranja izložbe, a u parlaonici na temu „Treba li pokazivati osjećaje“ sudjelovali su: Ivo Dužević, psihijatar, Miranda Mastelić, psihologinja Centra za socijalnu skrb, odvjetnica Ivana Knezović te voditeljica projekta iz NZJZ Mirela Grbić.

  • Piše Janja Glučina
  • foto Željko Kovačić
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh