Makarski SDP o sportu – Cilj našeg programa je ulaganje u djecu

Na konferenciji za novinare koju je održao makarski SDP 12. listopada predstavljena je ‘Vizija sporta Grada Makarske – strategija razvoja’, a što je ujedno, kako je naglasio predsjednik Tonći Bilić, dio izbornog programa.

Makarski SDP otpočeo je predizbornu kampanju i to predstavljanjem svog viđenja sporta pod zajedničkim nazivom ‘Vizija sporta Grada Makarske – strategija razvoja’. O tri osnovna strateška cilja Programa na konferenciji za novinare 12. listopada govorili su Tonći Bilić –  predsjednik, Sretan Glavičić – predsjednik Savjeta za sport GO SDP-a Makarske, koji i potpisuje dokument, te Stipe Bartulović – član Gradskog odbora SDP-a.

U uvodu je Bilić podsjetio na tematsku sjednicu Gradskog vijeća Makarske o sportu iz srpnja, i zaključke, ustvrdivši kako su oni sportskim udrugama donijeli proračunski prihod od 30 posto. Međutim, do smanjenja članarina nije došlo, pa se zapitao kako je nejasno što se njima financira. Nedopustivim drži da kod nas članarina na godišnjoj razini iznosi 300 eura, a na zapadu je svega 50 eura. Odmah je dao i svoje viđenje zašto su tako velike članarine. Naime, na nju se ne plaća PDV, pa se stoga koristi kao izvor za plaćanje hranarine.

-Osnovni naglasak Programa razvoja sporta je uključivanje što više djece u sport, i to ne samo u udrugama, već i kroz izvanškolske aktivnosti, a za to postoje uvjeti. Svi oni koji se bave sportom moraju prolaziti redovitu liječničku kontrolu, a što sad nije slučaj. Nadalje, sportskim aktivnostima se mora baviti što više osoba s invaliditetom. Riješit ćemo i probleme sportskih građevina, ustvrdio je Glavičić. Posebno je naglasio da za biti trener, posebno za rad s djecom, nije dovoljno biti educiran i obrazovan već i pedagog. – Nedopustivo je da u JU Gradski sportski centar, među zaposlenima, samo je jedan kineziolog. Cilj našeg Programa je ulaganje u djecu, ali i razvoj klubova. To se može jedino postići njihovom kontrolom i depolitizacijom – zaključio je Glavičić govoreći o ‘Vizija sporta Grada Makarske’ koji u sebi sadrži tri strateška cilja – Program sporta, redovnu djelatnost i depolitizaciju sporta.

  • Piše Jasna Morović
    Foto Željko Kovačić
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh