Ministri Zmajlović i Bauk u Makarskoj

Vjerujemo u pobjedu SDP-a na Primorju

Iako je tema konferencije za novinare koju su u Makarskoj 13. listopada održali ministri Mihael Zmajlović i Arsen Bauk bila JU Park prirode Biokovo, dakle projekti koji se provode i oni koji čekaju pripremu na ovom zaštićenom području, ipak je u prvi plan izbila najava o početku predizborne kampanje za lokalne izbore. Bauk je uvjeren da će osvojiti većinu u svim jedinicama lokalne samouprave na Makarskom primorju te da će HDZ u Županiji izgubiti izvršnu vlast.  

Dan uoči održavanja sjednice Županijskog odbora SDP-a ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović i ministar uprave Arsen Bauk boravili su 13. listopada u Makarskoj gdje su posjetili JU Park prirode Biokovo, stranački se družili, a potom zajedno s predsjednikom makarskog SDP-a Tonćijem Bilićem održali konferenciju za novinare.

Park prirode Biokovo poluga razvoja

- Park prirode Biokovo je poluga razvoja, a ne prepreka kako se obično misli. Upoznao sam se sa stanjem, projektima koji su u tijeku i planiraju se, ali dok se ne donese Prostorni plan ne mogu se kvalitetno planirati aktivnosti, naglasio je ministar Zmajlović u svom prvom službenom posjetu Makarskoj, dodavši kako je upoznat s potrebom uređenja novih vidikovaca, prihvata posjetitelja i izgradnjom žičare na Biokovo. Prostor Biokova je predivan, ali treba uložiti puno novca i energije da bi Park prirode bio generator razvoja. U svakom se trenutku mora paziti da sve što se poduzima i planira bude u harmoniji čovjeka i prirode –  naglasio je.

Na novinarski upit o sastanku s predstavnicima Eko udruge Meteor, odgovorio je potvrdno, te da su ga upozorili na problem nasipanja i uređenja plaže. – Kod zahvata na obali mora se paziti da ne onemogućimo budućim generacijama da je koriste, jer najteže je popraviti uništeno, poručio je ministar Zmajlović

Imat ćemo većinu i u Županiji

Ministar Bauk, naglasivši da se osjeća kao domaćin u Makarskoj, uvjeren je da će SDP na lokalnim izborima dobiti većinu u svim jedinicama lokalne samouprave na Makarskom primorju. Također je siguran da će SDP-ovi glasovi prevagnuti u Županijskoj skupštini, a time će HDZ izgubiti izvršnu vlast, siguran je Bauk.

Bauk o političkom stanju u Brelima

Ministar Bauk najavio je kako će uskoro Općinska organizacija SDP-a Brela dobiti povjerenika. Stanje s Općinskim vijećem će se razriješiti na način da u roku od 15 dana predsjednica OV Brela treba sazvati sjednicu Vijeća, a ako to ne učini, saziva je načelnik općine. Ako se i to ne dogodi, sjednicu OV Brela saziva ministar.

  • Piše Jasna Morović
  • Foto Željko Kovačić

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh