Fra Šime Nimac se brani sa slobode

Fra Šime Nimac, bivši baškovoški župnik protiv kojega je podnesena kaznena prijava jer je mimo odobrenja crkvenih vlasti prodao crkveno zemljište i podigao novac, nakon priznanja navoda iz tužbe, pušten je da se brani sa slobode.

“On je priznao da je to počinio, ali je rekao kako se ne smatra krivim za kazneno djelo, to jest da nije postupio s namjerom da počini kazneno djelo. Također je rekao da će kada bude iznosio svoju obranu detaljno kazati gdje je novac i što je s tim novcem”, izjavio je glasnogovornik Županijskog suda Neven Cambi.

Županijsko državno odvjetništvo – zbog opasnosti od bijega i utjecaja na svjedoke – predložilo je zadržavanje fra Nimca u istražnome zatvoru, ali je sudac taj prijedlog danas odbio i pustio ga na slobodu. Naime, sudac istrage drži kako nema razloga prihvatiti opasnost od utjecaja na svjedoke jer je fra Nimac radnje za koje ga se sumnjiči počinio od početka svibnja do kolovoza ove godine i imao je dovoljno vremena utjecati na svjedoke ako mu je to bila namjera. Policija i Državno odvjetništvo iz banke su već uzeli dokumentaciju o računima u vezi s prodajom zemljišta.

Piše Jasna Morović

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh