Zahvalnost svima koji su dali živote za Domovinu

Promenadom Gradske glazbe Makarska gradskom rivom u jutarnjim satima otpočela je proslava Dana grada Makarske koja je nastavljena odavanjem zahvalnosti svima koji su dali živote na oltar Domovine.

Pred Središnjim križem na Gradskom groblju Makarska vijence su položili predstavnici Grada te  Zajednice žena HDZ-a ‘Katarina Zrinski’. Gradonačelnik Bebek pozvao je sve da minutom šutnje odaju počast Makarankama i Makaranima koji su svojim djelima gradili ovaj lijepi grad. Riječi odrješenja govorio je msgr. Pavao Banić.

Pred Spomenikom prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, nakon što su predstavnici Grada Makarske položili cvijeće, nazočnima se obratio dogradonačelnik Ivan Ivanda. Podsjetio je na značaj 24. listopada 1865. kada je u službenu uporabu umjesto talijanskog uveden hrvatski jezik. Borba za jezik značila je borbu za prava, kazao je. Istaknuo je zasluge svih onih koji su se žrtvovali za slobodu Hrvatske. Dr. Franjo Tuđman je najzaslužniji što živimo u našoj državi Hrvatskoj, naglasio je Ivanda. Glazbenu ljepotu unio je trubač Adam Gvozdenović.

Na Spomeniku hrvatskom branitelju, nakon što su Grad i  Zajednica žena HDZ-a ‘Katarina Zrinski’ položili vijence, Damir Mendeš, predsjednik Gradskog vijeća Makarske, s pijetetom se zahvalio svima koji su ugradili svoje živote za slobodu Hrvatske.

  • Piše Jasna Morović
  • Foto Željko Kovačić
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh