‘Musica Mediterana’ očarala publiku na Trgu Tina Ujevića

Vrhunski glazbenici, virtuozne i strasne izvedbe. U tim riječima ogleda se sva ljepota koncerta ‘Musica Mediterana’ koji su na poklon građanima za Dan grada dali Turistička zajednica Makarske i Grad Makarska.

Iako je bila prohladna listopadska večer, to nije omelo publiku na Trgu Tina Ujevića u hranjenju duše glazbom jer drugačije se ne može prenijeti doživljaj da u dvosatnom programu dožive Mediteran, od Grčke do Španjolske, kroz pjesme, različite, a opet vezane snažnom glazbenom niti.

Solisti HNK Split – mezzosopranistica Biljanka Ivas Mamić, tenor Stefan Kokoškov, gitarist Ivo Zovko,  mandolinist Filip Djelalija  i Jasenko Troković, percusions vokal, malo je reći očarali su publiku. Lepeza glazbenog izričaja Mediterana, od grčkog sirtakija, španjolskog flamenca do portugalskog fada, ali i najpoznatije arije, u makarskoj noći postala je velika radost glazbenih zaljubljenika kako zbog zanimljivog programa tako i nota koje se sve rjeđe mogu doživjeti u umjetničkoj izvedbi, a teško je uz njih ne pustiti glas ili pljeskati.

  • Piše Jasna Morovič
  • Foto Željko Kovačić
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh