FA Tempet vratio se iz Makedonije

Makarske pjevačice oduševile Prilepljane

Folklorni ansambl Tempet je prošlo ljeto u kolovozu na svome nastupu, a u sklopu Makarskog ljeta, ugostio poznato folklorno društvo Mirče Acev iz Prilepa. Kontakti s Makedoncima nisu se prekinuli i u trećem mjesecu došao je službeni poziv iz Prilepa za gostovanje na 65.obljetnici društva. Uslijedile su pripreme za putovanje koje je sufinancirao Grad Makarska i Turistička zajednica Makarske, doznajemo od Marine Srzić, predsjednice FA Tempet.

Odlučeno je da Tempet predstavlja Vokalna skupina FA Tempet. Naša sugrađanka Lenka Paunović, inače rođena u Prilepu, ponudila se kao vođa puta. Poslije gotovo 15-satnog putovanja, preko Crne Gore i Albanije, Makarani su stigli u Makedoniju. Upriličeno je primanje kod gradonačelnika, a na velikom nastupu u Domu kulture tempetovci su predstavljali  Makarsku i bili jedini gosti iz Hrvatske. U svom programu koji je s našim djevojkama pripremila voditeljica Željka Mikavica Vranješ izveli su pučke napjeve iz različitih dijelova Hrvatske, a Ražanačko kolo/zadarsko zaleđe/ je posebno oduševilo publiku.

Ljubazni domaćini potrudili su se da se tempetovcima pokažu sve ljepote Prilepa, Kruševa, Ohrida i malog mjesta Demir Hisar gdje je Tempet izveo svoj nastup sa domaćim KUD-om. Makarani su se vratili puni dojmova, oduševljeni s nadaleko poznatom makedonskom ljubaznošću, jednostavnošću i toplinom. Dogovoren je susret u Makarskoj za Fieru sv.Petra 29. lipnja.

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh