Raste Božićni grad – Otvaranje za Sv. Nikolu

Izgradnja Božićnog grada na Kačićevu trgu počela je, a otvaranje je početkom prosinca. Program će biti još sadržajniji od prošlogodišnjeg. U novo ljeto Makarane će uvesti Marijan Ban i Diktatori, doznajemo od Dražena Kuzmanića, pročelnika Odjela za društvene djelatnosti

Na Kačićevu trgu već nekoliko dana radnici Pogodna za komunalne djelatnosti Grada Makarske grade drvenu konstrukciju koja će kada bude završena koncem ovog mjeseca imati natpis Božićni grad. Obrisi koji se mogu vidjeti upućuju da će biti više od desetak kućica, te dvije veće kuće.

-Ove godine trudimo se učiniti korak više u sadržaju i programu Božićnog grada. Već je desetak  zainteresiranih za prigodnu prodaju proizvoda i usluga za božićno-novogodišnje blagdane. Ujedno ćemo s dva veća zatvorena prostora omogućiti da zabavni sadržaji ne utječu na programe za djecu i učenike, već je svaki pod svojim krovom – otkriva Dražen Kuzmanić, pročelnik Odjela za društvene djelatnosti koji koordinira aktivnosti oko Božićnog grada.

Otvaranje Božićnog grada je za blagdan sv. Nikole, ali već nekoliko dana ranije sve bi trebalo biti na svom mjestu. Novost ove godine je da će, uz to što se radi na zanimljivom kulturno-zabavnom programu za svako poslijepodne, biti angažirana dva animatora. Njihova uloga je da svi oni koji dođu u Božićni grad što duže ostanu i uživaju u njegovim zanimljivostima.

Božićni grad će svoja vrata zatvoriti koncem prosinca, a kako bi se Kačić pripremio za doček Nove godine. Prema Kuzmanićevim riječima, Makarane i goste će zabavljati Marijan Ban i Terminatori, samo još treba potpisati ugovor s poznatim izvođačima.

  • Piše Jasna Morović
  • Foto Željko Kovačić
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh