Radionica ‘Brendiranje turističke općine Gradac’

U Gradcu je organizirana druga radionica na temu „Brendiranje turističke općine Gradac“ u kojoj je sudjelovalo stotinjak stanovnika općine koji se bave turizmom.

Nakon što je načelnik i direktor TZ-a općine Gradac Ivan Kosović istaknuo značaj brendiranja, prof.dr.sc. Neven Šerić, s Ekonomskog fakultetu u Splitu, je sa svojim suradnicima, u hotelu Sunce, predočio plan i program rada.

Internetska promocija prirodnih vrijednosti

U proteklom periodu se odvijao i projekt unaprjeđenja internetske promocije rivijere Gradac, te je kreiran novi logotip. U kontekstu raspoloživih resursa, u mapu grafičkih standarda implementirane su važne činjenice, poput  jedinstvenost destinacije u kojoj sunce izlazi dva puta svakog jutra, destinacija sa 7 vrela pitke vode, destinacija s terapijskim djelovanjem morske vode obogaćene ljekovitim morskim izvorima. Kao i  destinacije s obalnom crtom dugom 16 kilometara i s 36 šljunčanih plaža ukupne duljine 9 kilometara, gdje sezona kupanja traje 190 dana godišnje uz 2673 sunčana sata s iznimno ugodnom mediteranskom klimom. Uz pejzažnu privlačnost očuvanih krajobraza i jedinstvenih reljefa, bogate prirodne i kulturne baštine, turističke tradicije TO Gradac, razvijenog kamping turizma, tradicionalnih manifestacija, odnosno sigurnosti same destinacije. Uz isticanje veće mogućnosti korištenja turističke promidžbe same destinacije, kako one medijske  poput interneta, tako i one putem dnevnih, tjednih i mjesečnih tiskovina, radio postaja, više priloga i reklamnih spotova i drugih sadržaja na više televizija kako u Hrvatskoj, tako i diljem Europe i svijeta.

Kulturno nasljeđe treba valorizirati

Pored forsiranja promocije krajobraznih turističkih resursa TO Gradac važno je promovirati i osobite kulturno-povijesne vrijednosti (Kačićev samostan, obiteljski muzej Andrijašević i dr.). Poticati organizaciju različitih kulturno-zabavnih i sportskih (poput vaterpolo turnira s međunarodnim predznakom) manifestacija tijekom turističke sezone (nastupi lokalnih, folklornih, pjevačkih i klapskih skupina, uz one literarnih i dr.), primarno u cilju stvaranja imidža kulturno-zabavne i sportske destinacije, a ne primarno zabave za goste.

U završnom obraćanju okupljenim posjetiteljima, Neven Šerić najavio je već ovog ljeta obnavljanje tradicije održavanja manifestacije Miss rivijere Gradac, koja će se održati 5.srpnja u hotelu „Sunce“, a podsjećajući se na onu davnu tradiciju izbora miss Gradca iz 60-ih godina.

Obnavlja se Miss rivijere Gradac

Obnavljanje ove manifestacije je u funkciji projekta turističkog brendiranja rivijere Gradac, a ovogodišnja manifestacija je praktičan zadatak grupe studenata diplomskih i poslijediplomskih smjerova marketinga i turizma s Ekonomskog fakulteta u Splitu. Ali, sama manifestacija ima i značaj humanitarnog karaktera (sudionici će biti i dvije udruge za djecu s posebnim potrebama, te Županijska liga za borbu protiv raka). Program glavne priredbe obuhvaća i gastro događaje poput -„Jelovnici izgubljenog vremena Gradac“, na kome će uz degustaciju vrhunskih hrvatskih vina, tradicionalno sušenih pršuta Delicija Marović, biti i promocija Zlatne oblice djevičanskog dalmatinskog ulja Zajednice uljara i maslinara Hrvatske. Posebna atrakcija bit će priprema odabranih autohtonih jela iz „Jelovnika izgubljenog vremena“, nacionalnog majstora kulinarstva Veljka Barbierija i njegovih gostiju, odabranih kulinarskih majstora iz tima Mira Bogdanovića. Finalna priredba Miss rivijere Gradac s pratećim kulturno-zabavnim programom i gostima hrvatskog glumišta održat će se u večernjim satima, s after partyjem na turističkom brodu „Felun“.

  • piše i snimio Darko Šutić
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh