Hoteli Makarska proslavili 60. rođendan

Osvrt na šest desetljeća uspješnog razvoja

Hoteli Makarska sadržajnim programom 14. studenog proslavili 60 godina poslovanja. Upriličena je izložba i skup na temu – izazovi i potencijali unaprjeđenja  turizma Makarske rivijere. U nazočnosti  turističkih djelatnika, uz pozdravne riječi  domaćina Joška Lelasa, predsjednika Uprave Hotela Makarska, slavljenicima su uspješno 60-godišnje poslovanje čestitali Visko Haladić, izaslanik župana Splitsko-dalmatinske županije i Ivo Bašić, pomoćnik ministra turizma RH    

Proslava 60. obljetnice Hotela Makarska d.d. otpočela je u kavani «Memory» hotela Meteor otvaranjem izložbe prospekata i dokumenata o povijesti razvoja te hotelske kuće u minulih šest desetljeća. Izložbu je otvorio Vlado Andrijašević, savjetnik Uprave,  koji je u zanimljivom osvrtu na povijest hotelske kuće, utemeljene 25. prosinca 1952. kao Kotarsko ugostiteljsko poduzeće «Biokovo» (koja je te godine u pet hotela imalo 290 smještajnih kapaciteta), naglasio kako danas Hoteli Makarska d.d. u tri zadržana hotela – Dalmaciji, Meteoru i Rivijeri imaju 1409 kreveta! Kao što je ’52. poduzeće «Biokovo»  bilo među onima koji su se najbolje snašli u poslovanju, tako je i njegovu slijedniku- Hotelima Makarska d.d. nakon 60 godina u lipnju 2012.  Hrvatska gospodarska komora dodijelila priznanje «Zlatna kuna» za izniman doprinos razvoju  hrvatskog gospodarstva. Među domaćinima na otvaranju izložbe  bio je nazočan gradonačelnik Marko Ožić Bebek.

Nakon otvaranja izložbe u svečarskom ozračju u kongresnoj dvorani  hotela Meteor slavljenicima su čestitali Ivo Bašić, pomoćnik ministra turizma i Visko Haladić, izaslanik župana Splitsko-dalmatinske županije. Zaposlenicima koji rade danas i svima koji su radili u ovoj hotelskoj kući jubilej je čestitao Joško Lelas, predsjednik Uprave  Hotela Makarska. Istaknuo je kako je ponosan na sve sadašnje i prijašnje djelatnike tvrtke koji su osigurali egzistenciju brojnim obiteljima, ali i kvalitetan odmor  mnogobrojnim turistima. Istaknuo je iznimno dobru suradnju s Gradom Makarskom koji je važna potpora u stvaranju kvalitetnije ponude i razvoju hotelske privrede. -Iznimni rezultati dosadašnjeg poslovanja obvezuju. Zato nam je želja u što skorijoj budućnosti unaprijediti kvalitetu naših hotela. U hotelu Dalmacija planiramo ugradnju vanjskog dizala i gradnju garaža, u hotelu Meteor želimo osuvremeniti ponudu za kongresni turizam. Hotel Rivijera je naš najstariji hotel i bit će iskorak u budućnost za nove hotelske sadržaje, naglasio je Joško Lelas pozdravljajući  uzvanike skupa među kojima je bio i gvardijan Franjevačkog samostana u Makarskoj  fra Ante Čovo.

Ovom prigodom na temu „Važnosti upravljanja destinacijom i brendiranje destinacije“ izlagala je dr. sc. Lidija Petrić s Ekonomskog fakulteta u Splitu. O inovacijama u sektoru  turizma izlagala je dr. sc. Smiljana Pivčević.

„Potencijali  hotelijerstva  u Makarskoj“ tema je o kojoj je izlagao dr. sc. Mili Razović. Razović je  naglasio kako Makarskoj  trebaju  novi hoteli i ona za to ima potencijal.

Svečani skup završio je Vedran Ribarević, jedan od direktora u Hotelima Makarska d.d., riječima: „Napravilo se puno, izazovi novog vremena su pred nama i mi smo na njih spremni. Ovih šest desetljeća su za to temelj i obveza.“

Druženjem i svečanom večerom  okončana je proslava toga velikog jubileja vodeće hotelske kuće u Makarskoj, kojom se Makarska s razlogom ponosi.

Čestitke ministra turizma

Čestitajući Hotelima Makarska 60. obljetnicu u ime ministra turizma Veljka Ostojića, njegov pomoćnik Ivo Bašić je istaknuo kako će se na kraju godine, kada se podvučće crta, vidjeti da je ova godina bila uspješna i u fizičkim i financijskim pokazateljima.

-Ministarstvo turizma je u fokusu svog djelovanja  imalo tri osnovna područja, i to: izmjena zakonske regulative, poticanje investicija – lakši pristup financijskim sredstvima i komunikacija s tržištem, što će sigurno pridonijeti  razvoju i još boljim rezultatima u budućnosti, kazao je Ivo Bašić.

  • Piše Janja Glučina
  • Snimio Željko Kovačić

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh