Pobjednici balotaškog turnira u čast sv. Duje Stipica Medić i Zoran Ursić

Veliki balotaški turnir u čast sv. Duje u Gornjim Brelima okupio je 22 ekipe iz Makarske, Baške Vode, Brela, Slimena i Gornjih Brela. U polufinalnim i finalnim utakmicama susrele su se dvije breljanske i dvije slimenske ekipe.

Najprije u nedjelju  u borbi za treće mjesto Breljani Dejan Ravlić i Marin Jakir su nakon 3 sata u izjednačenoj borbi rezultatom 2:1  pobjedili Slimenjane Ivu Čoku i Ivicu Jerčića.Prvu partiju dobili su uvjerljivo  Slimenjani, a onda su Breljani najprije u izjednačenoj borbi izjednačili na 1:1 da bi treću partiju znatno lakše okončali u svoju korist i osvojili pehar i gajbu piva koju su na ispijanje ponudili gledateljima.

Finalna utakmica kasnila je više od sat vremena i zbog kišice koja je počela padati prijetilo je da se odgodi. Stipica Medić i Zoran Ursić na pobjedu su sigurno krenuli od samog početka i ni u jednom trenutku nisu je doveli u pitanje.Rezultat na kraju je bio 2:0. Pobjednicima je pored pehara pripalo janje pečeno na ražnju, a poraženima peka za 4 osobe u Konobi Roko.

Za pohvaliti je organizatore koji su izborom nagrada, koje nisu bile novčane, postigli to da je turnir protekao bez ijednog incidenta i na bućalištu u Škrabićima okupio je svaku večer više od stotinu gledatelja. Ovakvih bi natjecanja tijekom godine trebalo biti i više.

  • piše i snimio Milan Babić
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh