Makarani feštom proslavili slobodu hrvatskih generala

Oslobođenje hrvatskih generala Ante Gotovine, počasnog građanina Makarske i Mladena Markača iz Haaškog pritvora Makarani su proslavili velikom feštom na Kačićevu trgu, a u organizaciji Grada Makarske, makarske Turističke zajednice, hotela Biokovka i Hotela Makarska.

Na Kačiću pjesma, hrvatske zastave, a nebom se širio bljesak vatrometa. Veselje i radost mladih i starijih Makarana kojim su 16. studenoga navečer na središnjem gradskom trgu slavili izlazak na slobodu hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača.

-Veseli smo jer su naši generali oslobođeni. Izvojevali su još jednu pobjedu i vratili ponos hrvatskom narodu. Živjeli nam naši generali, riječi su kojima je gradonačelnik Marko Ožić Bebek otvorio feštu na Kačiću.

Dok se nebom prolamao sjaj vatrometa, a na trgu baklji, prvo himnom Lijepa naša, a potom pjesmom u glazbenom ritmu, dugo u noć povezali su sve one koji su feštom došli proslaviti oslobođenje hrvatskih generala koji su dokazali da su nevini, a Domovinski rat hrvatska svetinja. Za to su se pobrinule klape Berulia i Srdela, Zorica Andrijašević Donna i Mario Roso band.

Piše Jasna Morović

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh