Med Bušelića apsolutni šampion Dalmatine

Makarski medari zahvalili gradonačelniku na pčelarskoj školi

 - Nadam se kako će vaš uspjeh u pčelarstvu i proizvodnji kvalitetna meda biti poticaj i drugima za slične pothvate –  istaknuo je gradonačelnik Marko Ožić Bebek koji je upriličio primanje za najuspješnije makarske pčelare – Matu Bušelića i njegova sina Miljenka koji je ove godine za najbolji med apsolutni šampion Dalmatine. Medarima je gradonačelnik čestitao i uručio na dar suvenir grada Makarske, a Bušelići njemu tortu makaranu.

-Na održanom trećem Međunarodnom sajamu Saveza pčelarskih udruga Dalmacije (Dalmatina) dobio sam zlatno odličje i moj sin Miljenko je dobio zlatno odličje, samo što je njegov med bio za nijansu bolji od svih medova i on je šampion Dalmatine! Službeno se bavim pčelarstvom zadnjih pet godina, a pčelarska smo obitelj od davnina. I pradid se bavio pčelarstvom, a sada sin osvaja zlata –  ponosno će Mate Bušelić.

Iznimno vrijedan i uspješan, o proizvodnji meda i svjetskim rezultatima govori i 29-godišnji Miljenko Bušelić-  šampion Dalmatine.

Mate Bušelić kaže kako voli pčelarstvo i nastojat će uvijek unaprjeđivati proizvodnju meda, a ovom prigodom zahvaljuje gradonačelniku i Gradu Maskarskoj koji su im sufinancirali pčelarsku školu. Kada se nešto voli i radi s ljubavlju, naravno, uz znanje, uspjeh ne izostaje. Kada bi ljudi svaki dan radili kao pčele 20 minuta uspjesi bi bili golemi. Dobio je medar Bušelić za svoj med priznanja i zlato i ranijih godina, a tajna uspjeha je, veli on, u promjeni saća. -Mora se izmijeniti barem 30 posto, a ja mijenjam 50 posto saća!

U kratkom razgovoru najuspješnijih makarskih pčelara s  dogradonačelnikom Antom Novakom i gradonačelnikom Markom Ožićem Bebekom rečeno je kako treba sijati kvalitetne autohtone nasade koji će i na taj način pomoći pčelarstvu. –Treba, i Grad će poticati potpore takvih projekata kao što je sadnja lavande, istaknuo je gradonačelnik Bebek.

  • Piše Janja Glučina
  • Snimio Željko Kovačić

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh