Makarani u Budvi na proslavi Dana Općine

Nastavak suradnje i prijateljstva gradova

Izaslanstvo Grada Makarske i ove je godine sudjelovalo u  proslavi 22. studenog -Dana općine Budva, s kojom njeguje prijateljske odnose.

U Budvu su u ime Grada Makarske putovali vijećnici Gradskog vijeća Žarko Klapirić i Jure Brkan kako bi sudjelovali u proslavi Dana općine Budva. Izaslanstvo Makarske sudjelovalo je na svečanoj sjednici Skupštine općine Budva na kojoj je nazočio i predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, s kojim se makarsko izaslanstvo i osobno susrelo. Razgovarali su i s generalnim konzulom RH u Kotoru Vladom Vodopijom te veleposlanicom RH u Podgorici Ivanom Sutlić Perić. Bila je to prilika i za susret  s brojnim uzvanicima crnogorske Vlade, ali i predstavnika 19 gradova prijatelja!

Poseban prijem za izaslanstvo Grada Makarske upriličio je Lazar Rađenović, predsjednik općine Budva, a razgovaralo se o projektima Budve i Makarske te mogućnostima daljnje zajedničke suradnje.

Uz međusobnu razmjenu darova predstavnika tih dvaju prijateljskih gradova, predsjedniku Budve upućen je poziv na festival hrane i vina Dalmacija Wine Expo koji se u Makarskoj održava u svibnju.

O posjetu Budvi doznajemo od Lidije Vukadin Vranješ, stručne suradnice za odnose s javnošću i protokol Grada Makarske, koja je istaknula kako su ih domaćini lijepo primili te kako je osim  protokolarnih obveza za njih upriličen i posjet poluotoku Sveti Stefan, luksuznom hotelskom naselju u zakupu tvrtke Aman i hotelskoj kući Splendid u kojoj je snimana serija „Budva na pjeni od mora“.

  • Piše Janja Glučina
  • Snimila Lidija Vukadin Vranješ
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh