Humanitarnom aukcijom završen prvi Foton

Nakon pet dana u Makarskoj su završili prvi Dani fotografije, a obećanje grupe entuzijasta predvođenih Ivom Divić je da će postati tradicionalni. Na humanitarnoj aukciji prodavane su slike nastale na fotomaratonu, i za Udrugu Sunce i Crveni križ prikupljeno je 7300 kuna.

S pravom se može reći kako je Makarska ispratila studeni i pozdravila prosinac u znaku fotografije, i to u najboljem svjetlu.

Završili su prvi Dani fotografije (već popularni Foton) koji su ne samo ukazali na značaj ove vrste umjetnosti već su kroz izložbe, radionice, predavanja, fotomaraton zainteresirali mlade Makarane i ostale za ljepotu koju donosi slobodno vrijeme doživljeno kroz foto objektiv.

Organizatori Iva Divić, Brankica Pejković, Vice Rudan, Lina Rica i Fjodor Tušup nisu žalili kreacije, truda i vremena kako bi sadržajan program svakome od sudionika i publike potvrdio zanos fotografijom ili proširio vidike. Dakako, u svemu su veliku ulogu odigrali sponzori zahvaljujući kojima ova prva manifestacija već novi termin bilježi za godinu dana.

Za Sunce i Crveni križ 7300 kuna

Humanitarnom aukcijom fotografija u hotelu Park 2. prosinca na najljepši način završeni su prvi Dani fotografije u Makarskoj. Na aukciji su se našle 24 fotografije nastale na fotomaratonu po gradskim ulicama ili interijeru. Početna cijena bila je 100 kn, a neke su dostigle i do 1000 kn. Na ovaj način ukupno je prikupljeno 7300 kn za Udrugu Sunce i Crveni križ Makarska.

Najbolji na fotomarartonu – Marko Vodanović, Petra Čolak, Andrea Dereh

U subotu su se u makarskim ulicama rastrčali makarski i drugi srednjoškolci kako bi ‘klikli’ onaj pravi motiv i natjecali se za naj-fotografiju na zadanu temu. Valja reći kako su prethodno znanje brusili i slušali iskustva svojih uzora tako da kad se donijela ‘lovina’ stručnom žiriju nije bilo lako izabrati najuspješnije. Odluka za prvu nagradu pala je na Marka Vodanovića iz Starog Grada na Hvaru, dok je drugonagrađena Petra Čolak, a treća Andrea Dereh.

  • Piše Jasna Morović
  • Foto Željko Kovačić
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh