Na Sv. Nikolu otvara se Božićni grad

Izložbeno-prodajni sajam, jaslice, Radionica Djeda Božićnjaka, kreativne radionice, božićna knjižnica, gastro-kulinarska ponuda, bogat kulturno-zabavni program i još puno iznenađenja…

 

Božićni grad  je tradicionalna manifestacija je koja se održava na Trgu fra Andrije Kačića Miošića. Sadrži: bogati izložbeno-prodajni sajam, velike Jaslice, Radionicu Djeda Božićnjaka (s kreativnim radionicama), raznovrsnu gastro-kulinarsku ponudu te bogat kulturno-zabavni program (svakodnevni koncerti, nastupi, predstave za djecu i odrasle).

Svečano otvaranje Božićnoga grada upriličit će se, kao i dosadašnjih godina, na blagdan sv. Nikole  6. prosinca. U programu svečanoga otvaranja nastupit će FA Tempet, djeca makarskih osnovnih škola te klaun Srećko s prigodnom predstavom „Sveti Nikola nam dolazi“.

Kulturno-zabavni program osmišljen je tako da se na glavnoj pozornici svaki dan razmjenjuju razni izvođači, uz posebne goste – Kim Verson i Luku Nižetića.

Ove godine Radionica Djeda Božićnjaka dobila je svoju posebnu kuću na Kačićevu trgu, pored bine i prodajnih štandova, a za djecu će biti otvorena svaki dan od 10 do 19 sati. Program radionice također je proširen, a tomu će pridonijeti animatori Tina, Marina, Gloria i Ivan, kao i tete iz vrtića koje će s djecom izrađivati čestitke, crtati, pisati pisma Djedu, izrađivati pahuljice, vjenčiće, ukrase za božićno drvce, anđele i, što je također važno, oboriti prošlogodišnji rekord 70 metara duge “mega-božićne čestitke” – najduže čestitke u Hrvatskoj!

I ove će se godine ta „mega čestitka“ raditi u suradnji s Tvornicom papira Belišće d.d., koja je posebno za ovu prigodu darovala „rolu“ papira.

Kako bismo s još više sadržaja obogatili dječje aktivnosti, u Radionici smo organizirali i malu božićnu knjižnicu, koja će biti na raspolaganju svim posjetiteljima, poručuju iz Grada Makarske, organizatora Božićnog grada.

U sklopu izložbeno-prodajnog sajma predstavit će se 15 izlagača s raznovrsnom prigodnom ponudom.

MP

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh