Bogata kazališna sezona za učenike OŠ Stjepana Ivičevića

Iako se u Makarskoj u zimskim mjesecima rijetko može pogledati kazališna predstava, učenici  OŠ Stjepana Ivičevića kazališne čari osjete jer idu u splitsko kazalište, a i glumci dolaze k njima.

Od knjižničarki Ane Pavlinović  i Gordane Slaviček Zovko, koje osmišljavaju i organiziraju program kazališnih predstava, doznajemo kako su ove školske godine kazališnu sezonu počeli sa ‘Šumom Striborovom’, mostarskog lutkarskog kazališta, koje je u Školi gostovalo koncem listopada. Scenskim efektima, odličnom glumom i glazbom plijenili su pažnju učenika.

Sredinom studenoga ugostili su Ivicu Šimića, glumca kazališta ‘Mala scena’, s predstavom ‘Pale sam na svijetu’. S učenicima predstavu su odgledala i djeca vrtića ‘Vrapčić’ i ‘Radost’.

‘Malu scenu’ s predstavom ‘Debela’ nadaju se vidjeti početkom ožujka 2013. Školska dvorana je akustički neprimjerena, ali je postala jedino mjesto u ovom gradu da velikom broju zainteresiranih učenika pa i djeci vrtićke dobi približimo umjetnost, naglašavaju organizatorice.

Nadalje, učenici posjećuju Kazalište mladih,  Lutkarsko kazalište, te Prirodoslovni i Gradski muzej u Splitu. Učenici nižih razreda gledali su predstavu ‘Šegrt Hlapić’ i bili u posjetu Gradskom muzeju.

Učenici 5. i 6. razreda nedavno su gledali ‘Grumblijeve kronike’ i bili u Prirodoslovnom muzeju, a učenici 8. razreda  ‘Narančinu koru’ i također posjetili Prirodoslovni muzej.

Za učenike 4. razreda čeka se premijera ‘Snježne kraljice’ i planira posjet Gradskom muzeju, a za učenike 7. razreda ‘Duga, Alkar…’ te posjet Prirodoslovnom muzeju, najavljuju iz OŠ Stjepana Ivičevića.

Piše Jasna Morović

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh