Vrijeme se smirilo, saniraju se posljedice

Nakon burne nedjelje u Makarskoj

U Makarskoj je mirno, bez vjetra i temperatura iznosi šest stupnjeva. Trajektni promet Makarska – Sumartin je normaliziran, a gradske komunalne službe i vatrogasci pospremaju grad od posljedica bure koja je u nedjelju 9.prosinca na udare puhala i do 155 km na sat te prevrtala grane, kontejnere, ograde, semafore i  drugo  

U Makarskoj je nakon vrlo jake bure koja je tijekom vikenda puhala na udare i do 155 km na sat te čupala i lomila drveća, prometne znakove, tende, reklame i sve što je stigla, u ponedjeljak osvanuo miran zimski dan. Trajektni promet Makarska – Sumartin je nakon prekida ponovno uspostavljen, a pune ruke posla ostale su makarskim komunalnim službama i vatrogascima koji su i tijekom nevremena intervenirali gdje je bilo nužno, prije svega na državnoj cesti. Uklanjali su polomljeno drveće te na Voliciji uspravili semafor koji je iščupala bura. – Imali smo desetak intervencija, kazao nam je vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina.

I u Božićnom gradu bura je napravila nereda. Istina, većih šteta nije bilo zahvaljujući stabilnim drvenim kućicama, ali je bura „zanijela“ pozornicu, te prevrnula ures na fontani. -Ekipa je bila na terenu i odmah smo intervenirali. Sada se pilaju borovi na plaži  i srećom većih šteta nije bilo – izjavio je Antronio Zec, voditelj Pogona za komunalne djelatnosti grada Makarske. Zbog nepovoljnog vremena i najavljeni program događanja u Božićnom gradu tijekom vikenda je odgođen.

Danas su komunalne službe posvuda u gradu i rade na otklanjanju nereda kojeg je počinila bura. Kako stari kažu, bila je ovo jedna od jačih bura zadnjih godina, ali bura i hladnoća inače ovdje u Podbiokovlju za pravih zimskih mjeseci nisu ništa čudno. I dok se vrhovi i padine Biokova, na kojem je visina snijega oko pola metra, bijele i presijavaju na zubatom suncu i temperaturi od 14 stupnjeva ispod ništice, uz more je mirno i temperatura iznosi šest stupnjeva.

Piše Janja Glučina

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh