Gradonačelnik Bebek – Na Zelenki ćemo realizirati Trg Svetog Oca Ivana Pavla II.!

Na Međustranačkom vijeću SDP sa svojim koalicijskim partnerima nije imao primjedbu na projekt uređenja središnjeg trga na Zelenki, a grafički prikaz koji su tražili, dostavili smo. No, sjednicu Gradskog vijeća 11. prosinca napustili su kada je trebalo glasovati. Tim su svoj politički interes stavili iznad gradskog, naglasio je gradonačelnik i predsjednika makarskog HDZ-a Marko Ožić Bebek na konferenciji za novinare Gradskog odbora HDZ-a 12. prosinca. Središnji trg na Zelenki, koji će nositi ime pape Ivana Pavla II., realizirat ćemo – poručio je prvi čovjek makarskog HDZ-a!

Gradski odbor HDZ-a Makarske na konferenciji na novinare 12. prosinca za temu je imao napuštanje sjednice Gradskog vijeća održane dan ranije, a pri izglasavanju točke ‘Zaključak o raspisivanju natječaja za zamjenu ili prodaju građevinskog zemljišta u vlasništvu grada Makarske’, kojom se pak omogućava realizacija središnjeg trga na Zelenki.

SDP nas blokira u svakom projektu!

-Radi se o zemljištu ispod crkve Kraljice mira i OŠ o. Petra Perice,  na kojem će se izgraditi trg koji će nositi ime Svetog Oca Ivana Pavla Drugog, kazao je gradonačelnik i predsjednik makarskog HDZ-a dr. Marko Ožić Bebek. -Razočarani smo postupkom SDP-a i njegovih koalicijskih partnera jer ova je točka bila na međustranačkom vijeću na kojem nisu imali primjedbu, a jedino su tražili skicu, što smo i dostavili. Unatoč svemu izašli su iz vijećnice. Smeta li im trg ili to što je nazvan ‘krivim’ imenom, komentirao je Bebek i nastavio: – Ovim pokazuju svoj kontinuitet i svoju politiku koju ne mijenjaju. Tako je bilo za dvoranu, lukobran. Nisu za, nisu protiv, a uvijek blokiraju. Bili su protiv proglašenja generala počasnim građanima, a sad će to nijekati. Ni za jedan projekt nisu bili spremni dignuti ruku – naglasio je Bebek.

Trg na Zelenki važan za cijelu Makarsku

-Zelenka je novo naselje, a uređenjem trga rješava se i problem parkinga ali i dobiva mjesto za održavanje priredbi. Kada se izgradi zaobilaznica, Vukovarska ulica će imati drugačiju ulogu. Oni su ovim postupkom sebi napravili političku štetu, a građanima Zelenke pokazali svoje lice. Mi pozdravljamo svaku dobru ideju s njihove strane – zaključio je Bebek.

Ivan Ivanda, dogradonačelnik i dopredsjednik Gradskog odbora HDZ-a Makarske istaknuo je kako projekt uređenja trga na Zelenki nije samo značajan za to gradsko naselje već za cijelu Makarsku. – Na tom ćemo trgu, koji će biti žila-kucavica Zelenke, uskoro čekati Novu godinu. I na tom primjeru kao politička stranka pokazujemo svoju vjerodostojnost, i tako nastavljamo dalje. Objektivnom građaninu ne treba puno govoriti – ustvrdio je Ivanda.

Na konferenciji za novinare bio je i dogradonačelnik Ante Novak.

Uređenje stare gradske jezgre, zaobilaznica

Gradonačelnik Bebek je najavio skori početak radova na revitalizaciji stare gradske jezgre. Kreće uređenje Kalalarge, od infrastrukture do popločavanja, a zatim i ostalih ulica. Uskoro će se početi graditi i zaobilaznica.

  • piše Jasna Morović
  • foto Željko Kovačić
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh