U Makarskoj na vrijednom jubileju stare igre: Goran Jurković obranio naslov svjetskog prvaka u pračama

U Makarskoj na vrijednom jubileju stare igre: Goran Jurković obranio naslov svjetskog prvaka u pračama
Na balotaškom terenu Arbuna održano je 5. Svjetsko prvenstvo u pračama na kojem je Goran Jurković obranio naslov svjetskog prvaka. Nastupilo je 20 natjecatelja i po prvi put jedna žena – Matea Jurković. Meta je bila na daljini od 10 metara, gađalo se s po pet kamena veličine golubovih jaja.

Nakon prvog kruga Niko Glavina i Goran Jurković po tri puta su pogodili metu, Ivo Čugelj, Goran Topić i Željko Puharić imali su po dva pogotka. Kako pravila nalažu prišlo se pripetavanju, najprije za treće, a nakon toga za prvo mjesto. Nakon prvog kruga nije bilo pobjednika pa se išlo u treći. Željko Puharić bio je precizniji od konkurenata i tako osvojio treće mjesto. Niko Glavina nije izdržao pritisak borbe za zlatnu medalju, a Goranu Jurkoviću po drugi put pripala je zlatna.

Medalje prvoplasiranima uručio je organizator ovog zanimljivog natjecanja, dobri duh Makarske, Ico Stipičević koji se na kraju zahvalio Gradu Makarska i Turističkoj zajednici grada Makarske na pokroviteljstvu 5. Svjetskog prvenstva, a koje se održava u okviru programa Makarskog kulturnog ljeta.

Natjecatelje, među kojima je bio direktor Ureda makarske TZ Tonči Lalić, bodrili su gradonačelnik Tonći Bilić i dogradonačelnik Miroslav Družianić. Na trenutak su se prisjetili mladih dana, i sami rastegnuli praćku.

 

 

Poredak:

 

1. Goran Jurković

2. Niko Glavina

3. Željko Puharić

 

 

 

 

 

J. Kovačević / IvoR

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh