Povjerenstvo za praćenje izrade dokumentacije za projekt “Žičara Makarska – Biokovo”: Do kraja kolovoza pokretanje postupka javne nabave za izradu idejnog projekta

Povjerenstvo za praćenje izrade dokumentacije za projekt “Žičara Makarska – Biokovo”: Do kraja kolovoza pokretanje postupka javne nabave za izradu idejnog projekta
Gradonačelnik Tonći Bilić sazvao je 11. kolovoza sastanak Povjerenstva za praćenje izrade dokumentacije za projekt “Žičara Makarska – Biokovo”, a u povodu završetka izrade Studije utjecaja na okoliš koju je Gradu Makarskoj prije nekoliko dana isporučila tvrtka ”Iris ekologija” d.o.o. i Projektnog zadatka Žičara Makarska (Zagon) – Biokovo ( Štrbina).

U uvodnom dijelu naglasio je kako je nakon provedenog postupka nabave potpisan ugovor s izrađivačem studije “Iris ekologijom” d.o.o. za zaštitu prirode i okoliša iz Zagreba koja je Studiju izradila u zakonskom roku. Studija predstavlja stručnu podlogu za postupak Procjene utjecaja zahvata na okoliš.

Osim Studije, za koju slijedi procedura donošenja, gradonačelnik je izvijestio i da ja završen Projektni zadatak Žičara Makarska (Zagon) – Biokovo ( Štrbina). Ovaj dokument od iznimne je važnosti za daljnju realizaciju projekta jer predstavlja temelj za pokretanje postupka javne nabave za izradu idejnog projekta za postupak lokacijske dozvole te ujedno daje smjernice projektantu za izradu idejnog projekta.

Projektnim zadatkom, koji je izradila stručna savjetnica Jadranka Selak, definirana je trasa žičare, uže lokacije polazne i dolazne postaje, visinske razlike, broj nosivih stupova te sadržaji u objektima polazne i dolazne stanice žičare.

Članovi Povjerenstva izradili su i plan aktivnosti projekta ”Žičara Makarska-Biokovo” koji obuhvaća: pokretanje postupka javne nabave za izradu idejnog projekta, provođenje Procjene utjecaja zahvata na okoliš u sklopu koje se provodi i Glavna ocjena prihvatljivosti zahvata za ekološku mrežu, prijavu projekta Agenciji za investicije i konkurentnost za proglašenje projekta strateškim projektom RH, te izradu prometnih rješenja prilaznih cesta do polazne stanice. Na temelju ishođene dokumentacije utvrdit će se mogućnosti sufinanciranja projekta iz programa EU-a, koji se odnose na područje prometa.

Sastanku su uz gradonačelnika Tonćija Bilića, ujedno i predsjednika Povjerenstva, nazočili i članovi: Lori Veličković, Ognjen Radić, Jadranka Selak, Lidija Vukadin Vranješ, Velimir Vidak Buljan, Mirko Katić i Marko Raos.

 

 

MP/arhiva MP

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh