Stipan Popović & Martin Andrijašević, nekada nastavnik i učenik: Gitaristički duet nagrađen velikim pljeskom

Stipan Popović & Martin Andrijašević, nekada nastavnik i učenik: Gitaristički duet nagrađen velikim pljeskom
Stipana Popovića od Martina Andrijaševića dijeli petnaest godina života, ali na gitarističkim žicama su jednaki, do te mjere da svatko od njih osjeti glazbeno bilo drugoga. Izvedba koju je mogao doživjeti prepun klaustar Franjevačkog samostana u Makarskoj bila je ne samo virtuozna već se osjećala strast gitarista u svakoj noti.

Publici Makarskog kulturnog ljeta Popović i Andrijašević nisu nepoznati jer su imali samostalne ili skupne koncerte. Andrijašević je za nastup sa Splitskom gitarističkim kvartetom ponio Nagradu Osmijeh Biokova dok je Popović solist Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

Međutim, posebno je zanimljivo što je ovaj koncert klasične glazbe gitarističkog dueta Stipan Popović & Martin Andrijašević, koji su inače dobitnici brojnih nagrada i usavršavali su se kod poznatih glazbenika, bio skladan spoj nastavnika i nekadašnjeg učenika. Popović je tijekom glazbenog školovanja odmah u Andrijaševiću prepoznao nadarenost, poticao je i hrabrio ga. Danas je Andrijašević jednako kvalitetan profesor gitare u Glazbenoj školi Makarska, na ponos svom nastavniku s kojim dijeli zbornicu. Tako makarska Glazbena generacijama gradi potku, čvrst oslonac na koji se oslanja kulturni život grada.

 

 

 

 

J.Morović / IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh