Aljoša Jurinić u Makarskoj digao publiku na noge: Vrhunski nastup priznatog mladog virtuoza za klavirom

Aljoša Jurinić u Makarskoj digao publiku na noge: Vrhunski nastup priznatog mladog virtuoza za klavirom
Vrhunski koncert Aljoše Jurinića, pijanista svjetskog glasa, oduševio je sinoć publiku u prepunoj staroj crkvi Franjevačkog samostana u Makarskoj. Virtuoznim nastupom ovaj mladi pijanista, rođen 1989. u Zagrebu, koji je već pobrao niz međunarodnih nagrada na svjetskim natjecanjima, makarskoj publici podario je izvedbu zahtjevnijih djela; Roberta Schumanna, Frederica Chopina i C. Debussyja. Gromoglasnim pljeskom publika je na nogama, iskazala svoje oduševljenje i zahvalnost za izniman koncert.

Zahvalnost Aljoši Juriniću na gostovanju u Makarskoj u ime organizatora izrazili su Ivica Mijačika, umjetnički ravnatelj Festivala Makarsko kulturno ljeto i Ružana Kovač, glasnogovornica i voditeljica programa.

Aljoša Jurinić je diplomirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Rubena Dalibaltayana. Najveći svoj uspjeh ostvario je 2012. pobijedivši na uglednom pijanističkom natjecanju ‘Robert Schumann’ u skladateljevu rodnom gradu Zwickauu. Bio je 2015. finalist 17. Međunarodnog pijanističkog natjecanja ‘Fryderyk Chopin’ u Varšavi. Laureat je Natjecanja kraljice Elizabete 2016. godine. Pobjednik je brojnih natjecanja, među ostalim triju pijanističkih natjecanja u Italiji. Dobitnik je svih vodećih nagrada za mlade glazbenike u Hrvatskoj… Nastupa solistički i uz pratnju orkestra u zemlji i brojnim europskim državama te na festivalima. Makarska publika imala ga je priliku i ranije slušati.

Za ovogodišnji nastup na Festivalu Makarsko kulturno ljeto zasigurno bi mogao osvoiti najveću nagradu. Umjetnički ravnatelj Festivala Makarsko kulturno ljeto kazao je kako je ovaj vrhunski glazbenik visoko na ljestvici pretendenata u glazbenom dijelu Festivala za osvajanje nagrade “Osmijeh Biokova” .

Iz Makarske je Aljoša Jurinić ispraćen burnim pljeskom i željom publike za ponovnim susretom na ovakvom koncertu. Uz zahvalnost glazbeniku publika je izrazila i zadovoljstvo organizacijom Makarskog kulturnog ljeta naglasivši kako imaju priliku pratiti nastupe vrhunskih umjetnika.

J.Glučina / IvoR

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh