Makarsko kulturno ljeto iza pozornice: Odlična logistika djelatnika gradskog Pogona za komunalne djelatnosti

Makarsko kulturno ljeto iza pozornice: Odlična logistika djelatnika gradskog Pogona za komunalne djelatnosti
Makarsko kulturno ljeto, i festivalski i zabavni dio 2016. vrijedni su divljenja, ocjenjuje mnogobrojna publika, također brojnih i raznovrsnih događanja koji se na najatraktivnijim gradskim pozornicama priređuju iz dana u dan.
A kako bi sve te pozornice bile spremne i za festivalske događaje i zabave u gradu domaćinu među ostalim dobrim dijelom brine Pogon za obavljanje komunalnih djelatnosti. Njihovi djelatnici sudjeluju u postavljanju,ali i uklanjanju pozornica, razglasa, klupa i stolica pa i naplati ulaznica za određena festivalska događanja.
Nakon večernjih događaja, koji često potraju do kasno u noć, isti djelatnici, a to je skupina od sedam do osam ljudi sve to što su postavili uklone tako da prve jutarnje šetače javne površine dočekaju uredne kao da se noć iza njih ništa nije događalo. Mnogi sugrađani za to upućuju čestitke Pogonu za komunalne djelatnosti.
„Radimo uz redovan posao sve što je potrebno za zabavni i festivalski dio Makarskog kulturnog ljeta i to od postavljanje pozornica i razglasa, prijevoz stolica, štekata, konstrukcija… Radno vrijeme naših djelatnika u ovoj tehničkoj grupi od tek sedam djelatnika na čelu sa Zdravkom Šarićem, se ne zna! Po potrebi je i 24 sata. Radi se noću, rano ujutro uključujući i noćno čuvanje scene na Sv. Petru. I na prodaji karata je angažirana djelatnica Pogona. Bez ove male, ali vrijedne grupe našeg Pogona, Makarsko kulturno ljeto ne bi bilo moguće u ovakom izdanju. Naime, s vlastitim pogonom čija tehnička grupa odrađuje ove poslove Grad uštedi velika sredstva. Da to rade servisi sa strane bilo bi nekoliko stotina tisuća kuna. Angažman djelatnika Pogona u svim segmentima je i više nego li isplativ za Grad Makarsku. Naš Pogon dobro surađuje sa svim drugima koji sudjeluju u organizaciji. Surađujemo s Odjelom za društvene djelatnosti Grada Makarske i ostalim sudionicima angažiranim na festivalskom dijelu Makarskog kulturnog ljeta. Također imamo izvrsnu suradnju s Elektro Makarska koja postavlja reklamne transparente (banere) zakačene s palme na rasvjetu, što je izvrsna reklama i najava događanja – kaže Antonio Zec,voditelj Pogona za obavljanje komunalnih djelatnosti.
Dodaje kako bi bilo za Pogon puno praktičnije kada bi Festival kao u drugim gradovima bio točno ograničen vremenski da se zna da je od tog do toga datuma na određenom prostoru, i onda ne bi morali stalno postavljati i rastavljati pozornice sad na Sv.Petru, pa Velikom Brdu ili Makru, pa se vraćati ponovno na Sv. Petar i slično.

 

 

J.Glučina / IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh