Zaželjeli kulturno-zabavni centar

Osmaši OŠ Stjepana Ivičevića s gradonačelnikom

Makarski osmaši iz Osnovne škole Stjepana Ivičevića jučer su se protokolarno sastali s gradonačelnikom dr. Markom Ožićem Bebekom u božićnoj radionici.  

Predstavnici Vijeća učenika OŠ Stjepana Ivičevića Mario Rudan, Marko Pear, Ante Vrdoljak, Pavle Slaviček (jedan od 25  hrvatskih savjetnika pravobraniteljice za djecu), te Karla Jerković, Tonka Mateljak i Ivan Vukoja, učenici koji su sudjelovali u ovogodišnjim projektima, s Maricom Garmaz, psihologinjom i Anom Pavlinović, knjižničarkom donijeli su 19. prosinca gradonačelniku čestitku za predstojeće blagdane i pročitali  pismo u kojem su zamolili da im pomogne kako bi prije došli do kvalitetnog gradskog kutka za zabavna i kulturna događanja.

O sudjelovanju učenika i djelatnika Škole u projektu kojim su obilježili mjesec borbe protiv ovisnosti plesom i zabavom, gradonačelnika je upoznala voditeljica projekta Marica Garmaz. Gradonačelnik se rado odazvao ovom susretu s učenicima te im kazao kako se uvijek mogu obratiti za potporu u ostvarenju važnih projekata za budućnost mladih. Za kulturno-zabavni centar je odgovorio kako Grad intenzivno razmišlja o tom projektu. Obećao je gradnju kulturnog centra u Živkinu dvoru. Najavio je skori početak gradnje suvremenog kina u šoping-centru.

-Razmišlja se i o privremenom rješenju u zgradi gdje je Merkur 5 na Dugišu. Što se tiče prostora i uvjeta za zabavu mladih, valja reći kako smo svi zadovoljni mogućnostima jednog vida zabave odnosno sporta i, s druge strane, istina, jesmo hendikepirani za kazališna, kino i druga kulturna događanja. No nadam se kako će Makarska taj projekt realizirati – rekao je gradonačelnik.

Mladi su s nestrpljenjem propitivali gradonačelnika kada bi to moglo biti?

-Najvažnije je da je situacija u gradu dobra. Izlazi se iz recesije, sredstava u Gradu Makarskoj ima, samo valja mijenjati zakone kako bi se ona mogla i koristiti za važnije projekte.

U nazočnosti djeda Božićnjaka te voditeljica radionice Marine i Tine, osmaši su narisali crteže na mega-čestitci u znak sjećanja na ovaj sastanak. Gradonačelniku dr. Marku Ožiću Bebeku i pročelniku za društvene djelatnosti Draženu Kuzmaniću uručili su čestitke s lijepim željama za predstojeće božićno-novogodišnje blagdane.

  • Piše Janja Glučina
  • Snimio Željko Kovačić
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh