Vi ste ovdje:Početna » Makarsko kulturno ljeto » Glazbeno-poetska večer ‘Imenom Vukovara’: Noć sjećanja puna emocija, sjajne etno glazbe i snažnih stihova

Glazbeno-poetska večer ‘Imenom Vukovara’: Noć sjećanja puna emocija, sjajne etno glazbe i snažnih stihova

Glazbeno-poetska večer ‘Imenom Vukovara’: Noć sjećanja puna emocija, sjajne etno glazbe i snažnih stihova
Lidija Bajuk Quartet i Goran Matović, poznati glumac, snažnog izričaja u kazivanju stihova, s puno emocija, na pozornici poluotoka Sv. Petra u „Šumovitoj oazi Kulture i kamena“ poezijom i etno glazbom podarili su makarskoj publici okupljenoj u Noći sjećanja na Vukovar lijepu predstavu u okviru Festivala Makarsko kulturno ljeto. Ivica Mijačika, ravnatelj Festivala MKLJ-a, podsjetio je kako se već treću godinu na istoj pozornici održava glazbeno- poetska večer pod nazivom „Imenom Vukovara“.

- Ovom noći punom emocija i sjajne tradicijske glazbe i stihova, s dostojanstvom se prisjećamo dana početka obrane, a ne pada grada Vukovara, i upravo to, izdvaja ovo događanje iz većine sličnih posvećenih obrani herojskog grada – kazao je Mijačika.

Uz crkvicu sv. Petra pri dolasku publika je upalila svijeće ispisujući njima ime grada heroja u sjećanje za sve žrtve Vukovara.

Lidija Bajuk, jedna od najpoznatijih etno glazbenica, autorica samostalnih zbirki pjesama, čuvarica tradicije i kulturne baštine i članovi Quarteta; Stanislav Kovačić, Branko Trajkov Trak i Jadran Jelić, uz Matovićevo zanosno i strastveno kazivanje stihova slavnih pjesnika; Tina, Cesarića, A,.B. Šimića, A. Derdića… u prelijepom ambijentu na poluotočiću Sv. Petru, glazbom i poezijom, publici su podarili  još jednu prekrasnu noć za pamćenje.

Zahvalivši se medijskim pokroviteljima Festivala i svim sponzorima MKLJ-a, Mijačika je posebno istaknuo zahvalnost makarskom poduzeću Migros koje je kaže sponzoriralo ovu  festivalsku večer. Najavio je također još dva kulturna događanja na Makarskom kulturnom ljetu do konca kolovoza.

Na Sv. Petru 29. kolovoza (sutra) u 21 sat nastupa Gradski zbor „Brodosplit“ dok je 31. kolovoza na ljetnoj pozornici u 21 sat predstava „Žene u crvenom“.

 

J.Glučina / IvoR  

 

Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh