Usvojen Proračun za 2013.

29. sjednica Gradskog vijeća Makarske

Bez rasprave usvojene su izmjene i dopune proračuna grada Makarske za 2012. i projekcija za 2013. i 2014. 

Usvojen je i Proračun grada Makarske za 2013. i projekcija  proračuna grada Makarske za 2014. i 2015.

-Za 2013. u Proračunu su planirani prihodi i primici u iznosu od 90.719.731 kn, te rashodi i izdaci u iznosu od 85.789.731 kn. Planirano je i pokriće dijela manjka iz ranijih godina u iznosu od 4.930.000 kn – istaknula je u obrazloženju Dunja Buljan, pročelnica  gradskog Odjela za financije.

U raspravi se Tonči Bilić osvrnuo na rebalans naglasivši da je ovo već drugi, a uzrokovan je lošim planiranjem. Za proračun u sljedećoj godini kazao je da nije razvojan.

Više amandmana, koji su se uglavnom odnosili na povećanje sredstava udrugama i pojedinim manifestacijama iz kulture i sporta, predložio je vijećnik Miroslav Družianić. Gradonačelnik dr. Marko Ožić Bebek je odbio sve predložene amandmane.

Vijećnici su usvojili i odluku o izvršavanju proračuna grada Makarske za 2013.

Imenovane nove ulice

Dnevni red 29. sjednice na prijedlog dogradonačelnika Ivana Ivande dopunjen je točkom o imenovanju ulica.

Uz uvodno obrazloženje dogradonačelnika Ivana Ivande, predsjednika Odbora za imenovanje naziva ulica, koji je dodao kako će se detaljno još situacija oko naziva ulica snimiti na terenu, makarski vijećnici su ovom prigodom usvojili rješenje o izmjeni i dopuni Rješenja o određivanju naziva ulica i trgova u gradu Makarskoj uz jedan amandman. Ovim izmjenama i dopunama 145. je Ulica biskupa Nikole Bijankovića -od Vukovarske (kod gostionice ‘San’) do OŠ oca Petra Perice (u toj se ulici nalaze nove zgrade POS-a), 146. Put Velikog Brda – od Vukovarske  ulice (križanje za Veliko Brdo na JTC) do crkve u Velikom Brdu, 147. Stari velobrdski put – od OŠ oca Petra Perice prema sjeveru do Zadarske ulice i 148. Put Bilaja – od Dubrovačke ulice, kod trafostanice HEP-a prema  sjeveroistoku.

Nikša Gojak je predložio amandman da Ulica Nikole Bijankovića bude od magistrale do potoka, a  ne do OŠ oca Petra Perice. Kod mosta, odnosno potoka, da skreće istočno prema sadašnjim novim zgradama. Od križanja s Ulicom Nikole Bijankovića bi bio Stari velobrdski put.

 Aktualni sat

Kako se primaju vježbenici u Gradsku upravu?

Tonči Bilić je pitao: Koliko je trenutno zaposlenih vježbenika po modelu ministra Mrsića u Gradskoj upravi?

Temeljem kojih kriterija se odabiru ti vježbenici s obzirom da imam informaciju da je pojedinim vježbenicima za prijem na rad u Gradsku  upravu bili uvjetovano potpisom pristupnice  HDZ-u. Pojedini vježbenici nisu primljeni jer nisu htjeli potpisati!

Gradonačelnik je usmeno odgovorio samo na ovo pitanje, a ostale odgovore vijećnici Miroslav Družianić, Stipe Bartulović i Lori Veličković će, kao što je kazao predsjednik GV-a, dobiti u pisanom obliku.

Gradonačelnik dr. Marko Ožić Bebek odgovorio je vijećniku Biliću:

Volio bih da imate svjedoke za ono što govorite i pozivam da mi date nekoga kome je ponuđena iskaznica HDZ-a te da je odbio i da ga zato nismo primili!?! Ako takav postoji, ja ću odmah podnijeti ostavku! Iskreno, ja vam se čudim da iznosite takve priče ili mislite da vam takve priče mogu donijeti političke poene!?

I predsjednik Vijeća dr. Damir Mendeš je upozorio vijećnike da ne iznose neargumentirane priče.

  • Piše Janja Glučina
  • Snimio Željko Kovačić
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh