Mladi makarski bendovi u ozračju Božića

U subotu 22. prosinca u 21 sat na Kačiću je održan koncert mladih makarskih bendova. Ovo je drugi takav koncert u organizaciji Savjetovališta Lanterna. Na koncertu su trebala nastupiti četiri benda, ali su dva (Tamna strana kafetinske mačke i Lucius) bila spriječena nastupiti zbog smrtnog slučaja u obitelji jednog od članova.

Od 21 do 23 sata okupljene su zabavljala dva benda. Bend Zamisli da zvuči dobro (Marta Bakić, Petra Buljubašić, Ivana Klarić i Mario Klarić) izveo je repertoar božićnih pjesama, a za kraj su premijerno izveli svoju autorsku pjesmu ‘Ruku mi daj, Božić je’.

Nakon njih bend Lucius (Florijan Tavić, Ivan Čobrnić, Frane Šarić, Roko Jeličić i Josko Šarić) je imao pravi mali rock-koncert na kojem su izveli petnaestak što domaćih što stranih pjesama.

Savjetovalište Lanterna se ovom prilikom zahvaljuje i jednom i drugom bendu jer su u više navrata sudjelovali u Lanterninim aktivnostima i manifestacijama.

Lanterna već dugi niz godina radi na prevenciji ovisnosti i drugih oblika rizičnih ponašanja promicanjem zdravog stila življenja i osmišljavanjem slobodnog vremena djece i mladih.

Cilj je i ovog koncerta bilo promoviranje aktivnog bavljenja glazbom, kvalitetnog i kreativnog provođenja slobodnog vremena kao i promocija samih bendova.

  • MP
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh