Nadbiskup Barišić: Bogatstvo srca je Božić!

Sebičnost i egoizam ne vode do sreće, jedino tolerancija i davanje – poručio je makarskim vjernicima nadbiskup Marin Barišić za vrijeme svoga tradicionalnog pohoda Makarskoj četvrte nedjelje adventa, a na misnom slavlju krstio je Martina, Karla i Laru.

Po tradiciji, četvrte nedjelje došašća Makarsku je pohodio nadbiskup Marin Barišić. Uz njega u crkvi Kraljice mira u misnom slavlju sudjelovao je župnik don Damir Vuletić, uz pjevanje  Zbora Kraljice mira.

U crkvi sv. Marka na euharistiji  uz nadbiskupa Marina Barišića molili su župnik don Pavao Banić i župni vikar don Ante Žderić, a sve uveličao Zbor župe sv. Marka.

U svojoj predbožićnoj propovijedi nadbiskup Marin Barišić je kazao kako radost Božića nije u egoizmu već pomaganju drugima, uz materijalne darove potrebna je ljubav, poštenje, solidarnost, praštanje. Iskustvo vjere u tome pomaže i vodi pravom putu, iako je danas teško vjerovati jer izazovi su veliki. Ali, vjera je vrijedna toga, jer ona je blaženo stanje i bogatstvo života, zaključio je.

Zdravstveni odgoj je uzgoj, a to nije ljudski!

barisic misa 006U svojoj propovijedi nadbiskup se dotakao i uvođenja zdravstvenog odgoja u škole.

Roditelji su najpozvaniji odgajati svoju djecu, a ovo što se sada radi nema blage veze s odgojem. To je uzgoj. Želi se djecu odgajati bez vrednota, odgovornosti, morala, govora ljubavi. Iza svega stoje neki jači interesi, i profit. Sve se skrivalo od javnosti, i nije bilo na raspravi, ustvrdio je nadbiskup Marin Barišić.

Čestitajući Božić, poručio je kako sebičnost i egoizam ne vode do sreće, jedino tolerancija i davanje.

Nadbiskup Marin Barišić četvrte nedjelje adventa u Makarskoj u crkvi svetog Marka krstio je troje djece – Martina, Karla i Laru. – Primamo tri nova člana u našu zajednicu otvorenim pogledima zdravlja, duše i tijela.

Čelnici Grada Makarske na misama

Na svetim misama na blagdan Očića u crkvi Kraljice mira nazočni su bili gradonačelnik Marko Ožić Bebek i donačelnik Ante Novak, a u crkvi svetog Marka na misnom slavlju sudjelovao je dogradonačelnik Ivan Ivanda.


  • Piše Jasna Morović
  • Foto Željko Kovačić
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh