Prije 21 godinu 156. brigada HV-a branila Domovinu

Ovogodišnje obilježavanje 21. obljetnice ustroja 156. brigade HV-a održano je u Omišu, ali nisu zaboravljena mjesta pogibije hrvatskih vitezova nitisSpomenici braniteljima u Makarskoj, Vrgorcu i Omišu na kojima je položeno cvijeće i upaljene svijeće kao znak zahvalnosti za žrtve koje su dali za slobodnu Hrvatsku. U crkvi sv. Marka služena je misa zadušnica.

Prije 21. godinu 21. prosinca ustrojena je 156. brigada Hrvatske vojske. Udruga 156. brigade HV-a njeguje uspomenu obilježavanje važnog datuma.

Predstavnici Udruge 156. brigade HV-a obišli su mjesta pogibije postrojbe koju su činili hrvatski branitelji s Makarskog primorja, iz Vrgorca i Omiša. Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća družili su se s pripadnicima 163. brigade HV-a Dubrovnik.

Cvijeće je na položeno na spomenicima hrvatskim braniteljima u Makarskoj, Vrgorcu, i Omišu koji je ovogodišnji domaćin proslave.

U Omišu je održana svečana sjednica Vijeća 156. brigade HV-a, na kojoj je uspomene na osnivanje i ratni put Brigade evocirao Tonći Mendeš, njezin zapovjednik i predsjednik Udruge. Na godišnjici obilježavanja Brigade nazočan je bio kontraadmiral Ante Urlić, prvi zapovjednik Brigade, a danas zamjenik načelnika Glavnog stožera Hrvatske vojske.

  • Piše Jasna Morović
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh