Makarani izložili gigantsku čestitku od 73 metra!

Iz Makarske najduža čestitka u Hrvatskoj

Prava blagdanska atmosfera na Badnjak u makarskom Božićnom gradu. Već od jutra miris bakalara i fritula što su spravili najbolji makarski meštri od kužine okupljeni u Udrugu kuhara Makarsko primorje zavonjalo je cijelim Kačićevim trgom. Pod budnim okom predsjednika udruge Ive Ribarevića, pet kuhara je zahvaljujući sponzorstvu Grada Makarske skuhalo 150 porcija bakalara, 50  porcija srdela, paštetu od tunjevine, salata od obotnice, fritule, kroštule.

Poseban događaj je bio izlaganje gigantske čestitke na Kačićevu trgu. Zamislite, ove je godine više od 2000 djece Makarske kroz radionicu u Božićnom gradu narisalo i oslikalo 73 metara dugu čestitku! Nadmašen je i prošlogodišnji rekord od 70 metara. Radionica je pod vodstvom Tine i Marine otvorena 6. prosinca na sam dan otvaranja Božićnog grada na Kačićevu trgu otkada je radionica kao jedinstvena u Hrvatskoj bila dom gdje se  u predblagdansko vrijeme družilo,bojalo, crtalo, izrađivalo ukrase i čestitke, burele, „anđele“ nakit,figure za jaslice i još niz maštovitih blagdanskih kreacija. Na taj način mladi svih uzrasta ciljano kvalitetno i aktivno su provodili svoje slobodno vrijeme. Svoje  kreacije i želje najbolje su izrazili na mrga-čestitci koja je uistinu pobudila divljenje prolaznika.

Udruga kuhara Makarskog primorja te meštri od fešta Roso i bend zaslužni su za iznimno toplu blagdansku atmosferu u duhu tradicije. A uz voditeljice radionice i animatora Ivana odvijena je nadulja čestitka iz Makarske s najljepšim željama.

  • Piše Janja Glučina
  • Snimio Željko Kovačić
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh