Tradicionalno na kraju godine s novinarima

GO SDP Makarske – Reći ćemo 2013. kakvu Makarsku želimo

U tradicionačlnoj konferenciji za medije uoči Nove godine, čelnici GO SDP-a Makarske, uz tradicionalno darivanje čestitali su i zahvalili novinarima na suradnji te se ukratko osvrnuli na ponašanje i djelovanje aktualne gradske vlasti  zamjerajući joj ponajviše rasprodaju gradske imovine, netransparentan rad, financiranje gradskog glasila, te nedovoljno nastojanje da se poboljša situacija u zdravstvenoj skrbi građana

Nismo zadovoljni radom vlasti u prošloj godini. Moglo se puno bolje. Oni rade  na mega-projektima, a ne nikako na projektima koji bitno utječu na kvalitetu života  građana. Dakako nismo mi protiv tih projekata, ali način na koji se to radi kao što je  lukobran, raskrižje za Veliko Brdo i rotor ne podržavamo. Ovo su naglasci s konferencije za novinare GO SDP-a Makarske održane 28. prosinca. -Mi u klubu vijećnika SDP-HNS trudili smo se spriječiti rasprodaju gradske imovine. U proračunu za 2013. planirano je  preko 20 milijuna kn uprihodovati od prodaje gradske imovine, a to je trećina prihoda! Mogli bismo zaključiti da gradska imovina kroz krinku javnih natječaja zaslužnim pojedincima vraća uslugu za prošle izbore ili po drugim dužničkim obvezama. I sada ovo sa zemljištem za trg na Zelenki jest to. Nije njihova intencija kupiti zemljište za trg. U proračunu za 2013. zakinuti su i sportski klubobvi, a sve je to posljedica nastavka rada HDZ-a. Nadamo se da će građani na lokalnim izborima u svibnju reći dosta ovakvom vođenju grada bez perspektive, naglasio je Tonči Bilić, predsjednik GO SDP-a Makarske, podcrtavši kako SDP smatra da gradu ne treba promidžba kroz glasilo Makarsko primorje s obzirom kako se to gradsko glasilo financiralo i još uvijek financira iz gradskog proračuna.

-Gradska vlast radi provršno.Transparentan rad na kvaliteti života u gradu nije u fokusu zanimanja aktualne vlasti.To najbolje potkrepljuju izjave gradonačelnika koje su  socijalno neostjetljive i neizainteresiranost i neangažiranost Grada u rješavanju problema u zdravstvu kao što je nedostatak pedijatra ili problemi s otvaranjem dodatnih ordinacija stomatologije. U kulturi je tužna priča o čemu svjedoči i gašenje MaFesta. Ali, eto, bilo je i lijepih stvari kao što su Znanstveni skup Makarsko primorje poslije 2. sv. rata i Wein Expo, ocijenila je Jagoda Martić, predsjednica kluba vijećnika SDP-HNS.

 SDP će 2013. svojim radom reći kakvu Makarsku želi. Aktualna vlast vodi grad uz omalovažavanje svake druge opcije.

SDP ovakvu vlast zasigurno ne podržava i smatra da ne treba Gradu vlastita  promidžbena glasila kao što je Makarsko primorje. Osvrnuvši se na rad aktualne vlasti i  što će i kako raditi SDP u 2013. Bartulović je naglasio kako SDP Makarske nema iza sebe interesni lobi i ne vraća usluge, bilo pojedincima ili grupama.

-Ne sporimo da su završeni projekti potrebni gradu ali je i potrebna transparentnost u njihovoj gradnji. Nadamo se da će doći vrijeme o reviziji korištenja netransparentnog dogovaranja i trošenja sredstava iz gradskog proračuna. Ne sumnjam da će nam u 2013. biti bolje i da će građani Makarske izabrati promjene koje će donijeti uvažavanje, pravednost i transparentnost u svim segmentima života, završio je optimistično Stipe Bartulović.

  • Piše Janja Glučina
  • Snimio Željko Kovačić
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh