Podgora: Odabrana idejna urbanistička rješenja za centar mjesta

Podgorani će uskoro vidjeti kako će u budućnosti izgledati centar mjesta. Naime, za desetak dana izložit će se radovi, odabrani   nakon okončanog  natječaja za izradu  idejnog urbanističkog rješenja centra Podgore (prostorne cjeline A,B,C i D). Natječaj je raspisala Općina Podgora i trajao je od 28. prosinca 2011. do 20. ožujka 2012. U tom razdoblju na natječaj je prispjelo 20 radova od 28 podignutih primjeraka natječajne dokumentacije. Od pristiglih 20 propozicijama natječaja je odgovaralo 18 dok su dva eliminirana jer nisu ispunili uvjete natječaja! Nagrađeno je više radova, a vrijednost prve iznosi 40.000,00 kuna.

Ocjenjivački sud u sastavu diplomirani inženjer arhitekture Goran Juričić, predsjednik, Ante Miličić, dopredsjednik, članovi Ljubomir Urlić, Ivo Vodanović, Stjepan Vela, zamjenik člana Igor Sisarić, te u tehničkoj komisiji Filip Šrajer i Ivan Jovanovac. Ocjenjivački sud je jednoglasno donio odluku o raspodjeli nagrada (u neto iznosima):

Prva nagrada u iznosu od 40.0000,00 kn dodjeljuje se  radu  pod šifrom „13“. Autori toga rada su diplomirani arhitekti iz Zagreba: Zdravko  Krasić, Hrvoje Bakran, Ivana Planinčić, Ana Srdelić, za Urbane tehnike  d.o.o. Zagreb, Viktor Gospodnetić iz Splita i za BCDE d.o.o. Split sa suradnicima.
Druga nagrada u iznosu od 25.000,00  kn dodjeljuje se radu pod šifrom  „19“.
Treća nagrada u iznosu od 15.000,00 kn  dodjeljuje se radu pod šifrom  „1“
Dva jednako vrijedna  otkupa u iznosima od po 9.000,00 kn dodjeljuje se radu pod šifrom „4“ i radu pod šifrom „12“.

Kako radovi izgledaju, kakvu gradnju i uređenje predviđaju u središtu Podgore,  javnost će biti upoznata na izložbi koju Općina Podgora planira organizirati za desetak dana.

  • piše  Janja Glučina
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh