Makarski HNS – Spremni smo i samostalno za izbore

Konferencijom za novinare 4. siječnja makarski HNS – Liberalni demokrati najavio je njihovo kontinuirano  mjesečno održavanje. Uz osvrt na 2012. godinu, a zadovoljni su jer u Gradskom vijeću imaju dva vijećnika, za 2013. drže kako će biti teška godina. Za lokalne izbore su spremni sa SDP-om, ali i u slučaju eventualnog samostalnog izlaska, najavio je predsjednik Zlatko Lalić.

-U 2012. bili smo aktivni u radu Gradskog vijeća u kojem sjede dva naša člana, i bili smo korekcija vlasti. Stranka je brojnija za 20 članskih iskaznica, i sada nas je 120, a radimo na reorganizaciji Mladih HNS-a i Ženske inicijative HNS-a – najavio je čelnik makarskog HNS-a Zlatko Lalić, koji je, zajedno s Miroslavom Družianićem i Miroslavom Dudašom, održao konferenciju za novinare 4. siječnja u Vatrogasnom domu Makarska, a što će, prema njihovom obećanju, ubuduće biti redovita mjesečna praksa od lokalnih izbora 19. svibnja ove godine.

Dudaš: Otvaramo probleme i nudimo rješenja

Lalić je istaknuo kako će do sredine veljače izaći s imenima svojih kandidata za određene važne funkcije u gradu i u slučaju zajedničkog koalicijskog nastupa s SDP-om, ali i u slučaju eventualnog samostalnog za što također moraju biti spremni kao ozbiljna stranka. Kazao je kako je Grad u nezavidnoj financijskoj krizi iz koje će teško izaći,  a zalagat će se za transparentnost u javnoj nabavi.

Dudaš je dodao kako će u budućim razgovorima s novinarima upozoravati na probleme i nuditi rješenja.

Puno iscrpniji bio je Miroslav Družianić, inače potpredsjednik Gradskog vijeća Makarske, koji je podsjetio kako HNS želi ulagati u čovjeka i socijalne programe, a ne beton, i upravo su se na tome zasnivali njegovi amandmani koji nisu prošli, a bili su ‘teški’ 700 tisuća kuna. Njima bi makarski umirovljenici dobili božićnice i osigurali bi se socijalni transferi. Mogli su se financirati iz legalizacije bespravno sagrađenih objekata i fiskalizacijom. Pohvalio je rad entuzijasta koji poboljšavaju društveni život grada, od Lanterne, MaFesta, Zlatoustih, a dobre ocjene je dao i Makarskom ljetu, ali ne i zimi što je i dalje bolna makarska stvarnost.

Prvi put pravi, pošteni i pravedni izbori

Do sada su lokalni izbori bili legalni i legitimni. Ovi će, a na koje će izaći u Makarskoj, od 13800 stanovnika, oko 11 tisuća glasača, biti pravi, pošteni i legitimni. Također, u godini smo kada naša država ulazi u Europsku uniju. Ali, pred nama je teška godina, i treba preživjeti, istaknuo je Družianić koji je u prioritetima naveo uređenje Gradske vijećnice, Kalalarge, socijalne donacije te osnivanje mjesnih odbora za Dugiš-Istok, Veliko Brdo i Ratac-Zelenku.

Svaka čast Dusku za Božićni grad!

Rijetko tko ima tako dobro napravljen i osmišljen Božićni grad. Sve pohvale Dusku i svima koji su sudjelovali u organizaciji manifestacije koja je popunila zimsku prazninu, naglasio je Miroslav Družianić.

  • Piše Jasna Morović
  • Foto Željko Kovačić
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh