30. kolo 3. HNL Jug: Zmaj (B) – Zmaj (M) 0:0

Okršaj blatskog i makarskog Zmaja bio je derbi začelja u kojem se mreže nisu tresle, a konačnim ishodom zadovoljniji su gosti. Pred petstotinjak bučnih navijača domaćih, Makarani su bolje otvorili utakmicu, igrali napadački, a plod takve igre su i tri izgledne prigode. Istakao se vratar domaćih Bebić, koji je uspio zaustaviti udarce Petranića i Bencuna i tako omogućio crvene da dođu u vodstvo. U nastavku utakmice nadmoć na terenu imali su domaći igrači koji su u dva navrata pogađali gredu vratara Franića pa je utakmica završila bez pogodaka i pobjednika.

Osvojenim bodom više je profitirao makarski Zmaj koji u nastavku prvenstva još ima prigodu osigurati opstanak, dok je spas od ispadanja za blatskog Zmaja gotovo nemoguća misija. U idućem  31. kolu koje je na rasporedu u srijedu 9. svibnja Zmaj je domaćin Jadranu LP i pobjedom bi gotovo pobjegao sa začelja tablice. Utakmica počinje u 17 sati.

3. HNL – rezultati 30. kola

JADRAN LP – VAL  2:0
VELEBIT – OMIŠ 2:0
GOŠK – HRVACE 2:1
DINARA – KONAVLJANIN 0:1
RAŠTANE – USKOK 2:2
ZAGORA – PRIMORAC 1929 3 :2
JADRAN K – NERETVA 6:2
PRIMORAC (B) – NERETVANAC 3:0
ZMAJ (B) – ZMAJ (M) 0:0

Na tablici vode Raštane s 54 boda, drugi je Primorac 1929 s 48, a treći Val s 47 bodova. Dva kola prije kraja na dnu je velika gužva. Četrnaesti Jadran iz Ploča ima 38 bodova. Petnaesti Velebit ima 36 bodova. Iza Velebita je Dinara s istim brojem bodova. Na dva posljednja mjesta su dva Zmaja. Onaj iz Blata je na pretposljednjem mjestu s 35 bodova koliko ima i makarski Zmaj.

Do kraja prvenstva su još četiri kola, a 31. kolo igra se danas. Sutra s početkom u 17 sati igra Zmaj s Jadranom iz Ploča što je i derbi začelja i utakmica koja bi puno toga mogla odrediti. Zmaj do kraja igra još u subotu 12. svibnja s Jadranom u Kaštel Sućurcu, potom ide u Dubrovnik na susret s GOŠK-om i u zadnjem kolu se sastaje sa Zagorom iz Unešića. Prema riječima Maria Gojaka, već ovo kolo bi moglo puno toga riješiti. Prvak je vjerojatno odlučen, dok će oko ispadanja biti znatno jasnija situacija.

Zanimljivo je kako se prema odluci HNS-a ova liga smanjuje sa sadašnjih 18 na 16 klubova i da u tom slučaju ispadaju tri ekipe. Na ovakvu odluku žalio se Županijski nogometni savez, ali je žalba na prvoj instanci odbijena. I još uvijek se čeka konačna odluka. Bez obzira na sadašnji raspored na tablici, on nije realan. Tablica je napravljena na osnovi bodova i gol razlike. Međutim, redoslijed se određuje, u slučaju istog broja bodova, na temelju međusobnih odnosa rezultata što makarskom Zmaju ide u prilog. Zmaj iz Blata je kod kuće pobijeđen, a u gostima je bilo neriješeno dok je s Pločanima na njihovom terenu bilo također neriješeno i ukoliko sutra pobijedi Zmaj bi, ukoliko ne bude velikih iznenađenja, ostao u ovoj ligi.

30. kolo 3. HNL Jug:  Zmaj (B) – Zmaj (M) 0:0

Gledatelja: 500. Sudac: Damir Silić (Dicmo). Najbolji igrač: Mateo Bebić (Zmaj B)

ZMAJ (M): Franić, Zelić, Šiljeg, Rašić, Matešan, Bagarić, Lozina, Bencun, Petranić, Gavran, Šimić

  • Jakov Kovačević i Ivo Ćurković
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh