Svečano proslavljen blagdan sv. Duje u Brelima Gornjim

U crkvi Gospe od Zdravlja u Brelima Gornjim u nazočnosti oko 200 vjernika iz Brela i susjednih župa svečano je proslavljen blagdan zaštitnika Splitsko-makarske nadbiskupije, solinskog biskupa i prvog kršćanskog mučenika, sv. Duje. Proslava je održana u organizaciji Mjesnog odbora Brela Gornjih i župe Gospe od Zdravlja.

Višednevno slavlje započelo je balotaškim turnirom 22 ekipe koji je završen u nedjelju, dan uoči blagdana.

Vjerska svečanost na sam  blagdan započela je u 18,30 procesijom s kipom sv.Duje oko središta mjesta, a nastavljena je euharistijskim slavljem u crkvi Gospe od Zdravlja svetom misom koju su predvodila trojica svećenika don Stjepan Lončar iz Brela, don Ante Žderić iz Makarske  i mjesni župnik don Ivan Vrdoljak.

Proslava je nastavljena na platou ispred trgovine Studenac pravim narodnim veseljem do kasnih večernjih sati uz bogatu trpezu na otvorenom. U zabavnom dijelu programa  nastupila je  klapa Berulija  i breljanski glazbenik Miro Radić.Pored dobre glazbe zanimljivo je spomenuti partiju, već u narodu zaboravljene igre, šijavice koja je nekada bila nezaobilazna igra na seoskim zabavama.Građane je pozdravio breljanski načelnik Ivica Carević koji je uručio pehare pobjednicima balotaškog turnira.

Organizacijski odbor zahvaljuje mnogobrojnim sponzorima, mještanima i pojedincima koji su svojim prilozima pomogli organizaciju ove fešte koja već postaje tradicionalna.

  • piše i snimio Milan Babić
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh