Vi ste ovdje:Početna » Makarska » U petak „Noć muzeja 2013.“

U petak „Noć muzeja 2013.“

U petak „Noć muzeja 2013.“

„Crno – crveno“ u Gradskom muzeju Makarska 25. siječnja

U Gradskom muzeju Makarska bogat program manifestacije „Noć muzeja 2013.“ počinje u petak 25. siječnja od 18 do 01 sat pod nazivom „Crveno –crno“

U okviru manifestacije „Noć muzeja 2013.“, što će se upriličiti 25. siječnja /petak/u trajanju od 18 do 01 sat u  Gradskom muzeju Makarska  priređuju zanimljiv program događanja pod nazivom „Crveno – crno“. Naziv označava likovnu instalaciju koja će biti postavljena u središnjoj izložbenoj prostoriji.

Autorice ove instalacije, akademske slikarice Ana Polić Pavlinović, Edita Brtan Pivac i Ivana Glibota, kako ističu, u nakani trenutačnog oživljavanja grčke mitologije u warholskom stilu, asocijativno (a nadamo se i „vrckavo-ironično“) dodiruju i recentnu arheološku djelatnost i samog Gradskog muzeja. Postava instalacije omogućit će i drukčije kretanje kod razgledanja Uvoda u muzejski stalni postav, ali će predstavljati i scenski okvir za koncertni nastup makarske rock-skupine „O +“ u njihovim autorskim izvedbama, ali i obradama tradicionalnih glazbenih idioma (blues, country, folk). Njihov nastup ujedno bi označio i „službeni početak“ programa, iako ovaj započinje prikazivanjem fotografija s arheoloških istraživanja na Sv. Petru u Makarskoj 2011.-2012., ali i u pećini Bubnjavača, odnosno sekvenci autorskog art-filma Ive Mozare i snimatelja Gorana Morovića, s pojedinim scenama snimljenim i u Gradskom muzeju Makarska, najavljuje  Marinko Tomasović,  ravnatelj Gradskog muzeja Makarska.

Tijekom manifestacije bit će priređena prigodna prodaja muzejskih izdanja, kataloga i časopisa.

  • Piše J.Glučina
Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje. Izrada stranica Željko Kovačić - Makarska

Na vrh