Jača prijateljstvo Makarske i Steina: Gloryana Grabnera primili najviši dužnosnici

Jača prijateljstvo Makarske i Steina: Gloryana Grabnera primili najviši dužnosnici
Grad Makarska i njemački Stein dugi niz godina njeguju prijateljske odnose, a ovih dana oni su i ojačani.

Naime, u Steinu je prošlog tjedna boravio Gloryan Grabner, predsjednik makarske Podružnice Hrvatsko-njemačkog društva i izaslanik Grada Makarske.

- Kroz tjedan dana boravka u Steinu imao sam šest sastanaka. Primili su me gradonačelnik Kurt Kromer, predstavnici Gradskog vijeća grada Steina, Crvenog križa, vatrogasci, STV Deutenbach nogometni klub, a posjetio sam i tamošnju Glazbenu školu. Uz pozdrave gradonačelnika Tonćija Bilića i zamjenika Miroslava Družianića, domaćinima sam uručio prigodne poklone Grada Makarske, Turističke zajednice grada Makarske i Hrvatsko-njemačkog društva, te je pokrenut proces ponovnog povezivanja naših dvaju gradova u području sporta, kulture, turizma i gospodarstva.

Inače, Grabner podsjeća da je prijateljstvo Makarske i Steina započelo preko Nogometnog kluba Zmaj i to juniora koji su dugi niz godina u razmjeni igrača sudjelovali ne samo na njemačkom turniru i njihova mlada reprezentacija kod nas, već i u njihovim gradovima prijateljima davno prije negoli je Hrvatska ušla u Europu. Veliko njemačko srce se pokazalo za vrijeme Domovinskog rata u kojem je ovaj grad nekoliko puta samostalno dovozio humanitarnu pomoć, čak i pod granatama na Maslenici. Nakon razmjene sportaša uslijedila je i kulturna razmjena, a posljednja je u toj razmjeni bila klapa “Murtela” uz njihov Big Band.

 

 

 

J.M.

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh