More u loncu i na stolu tučepskih vatrogasaca

DVD Tučepi su bili prva gostujuća ekipa Vatro-gastro showa makarskih vatrogasaca, i za svoje kužinavanje ocijenjeni su slabijom devetkom. Sve je bilo u znaku mora, od jela, dekoracije, ali i pjesme klape Marina i dua Šimić-Mendeš. Sve se svidjelo makarskom gradonačelniku Marku Ožiću Bebeku. Zapovjednik Goran Bušelić ima zašto biti ponosan na hrabre momke i domišljate kuhare, a ekipu su činili voditelj Ivo Mendeš te članovi Josip Visković, Stipe Šarić i Damir Šimić.

Vatrogasni gastro-show, originalna ideja DVD-a, polako poprima sve bogatije sadržaje. Donijela ih je prva gostujuća ekipa – tučepski vatrogasci, a boje su branili Ivo Mendeš tečlanovi Josip Visković, Stipe Šarić i Damir Šimić.

Na njihovom predjelu i jelu našli su se darovi mora, a u tom stilu bila je dekoracija stolova koja je zadivila ne samo 30 članova publike, žiri Joze Škrabić, Viki Puharić, Mario Tomaš, već i 30-ak tučepskih gostiju koji su kao i ‘obavezni’ kušači probali vrsne gastronomske delicije.

Vatrogasna fantazija, kako je glasio naziv predjela, te glavno jelo – Smotana crjevina sa zgarišta, iza sebe su krili karpačo od repova kozica i inćuna, te crni rižot od sipa. Publika ih je nagradila s 492 boda, a žiri sa 103 boda. Dalibor Barbir, član Organizacijskog odbora koji vodi konte o natjecanju, uz zapovjednika Dražena Glavinu, sve je pretvorio u ocjenu i prema njoj Tučepljani su kuhali za slabiju devetku. Konačan rezultat bi bio i bolji da nisu svjesno ‘zaklapali’ u organizaciji radi većeg broja publike. Bilo im je draže postići šušur i lijepo druženje u kojem se dobro osjećao i makarski gradonačelnik Marko Ožić Bebek, a na uštrb ocjene, stekao se dojam. Kada je zapjevala klapa Marina i zasvirao duo Šimić-Mendeš, uz okuse i mirise mora iz kužine tučepskih vatrogasaca, bilo je jasno da je gostujuća ekipa od team bildinga napravila pravi pir.

  • Piše: Jasna Morović
  • Foto: DVD Makarska

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh